2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rejtélyes szennyezés: valamilyen habzó anyag került az Eger-patakba

Az Eger-patak érsekkerti szakaszán helyi lakosok vették észre először a titokzatos habzást, amelyről értesítették az egri strandfürdőt üzemeltető Eger Termál Kft.-t. A cég szakemberei is észlelték a jelenséget, így azonnali vizsgálat indult az ügyben, hogy megtalálják a szennyezés forrását.

A Heves Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság Egri Kirendeltségének szakemberei, a város képviselői, illetve a Heves Megyei Vízmű Zrt. szakemberei segítségével megállapították, hogy a habzás nem a strandról származott – írta a Sokszínű Vidék beszámolója szerint a közösségi oldalán az üzemeltető.

Az Eger-patak történelmi belvárosi szakasza 2015-ben. A szennyezés nem itt, hanem az érsekkerti szakaszon, a fürdő közelében történt Fotó: MTI/Komka Péter

A Heol értesülései szerint az egri hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi mobil labor szakemberi kivonultak a patakhoz, és három helyszínen mintát vettek a vízből. A minták vizsgálata szerint a víz PH-értéke normál volt, a habzást okozó anyag patakba kerülésének körülményeit még vizsgálják.

Neked ajánljuk
Időzített bombák a part menti szemétlerakók Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny Tavaszra új életre kelnek a Kis-Sárrét vizesélőhelyei New York törvénnyel vetne gátat a divatipar környezetkárosításának
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam