2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rejtélyes szennyezés: valamilyen habzó anyag került az Eger-patakba

Az Eger-patak érsekkerti szakaszán helyi lakosok vették észre először a titokzatos habzást, amelyről értesítették az egri strandfürdőt üzemeltető Eger Termál Kft.-t. A cég szakemberei is észlelték a jelenséget, így azonnali vizsgálat indult az ügyben, hogy megtalálják a szennyezés forrását.

A Heves Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság Egri Kirendeltségének szakemberei, a város képviselői, illetve a Heves Megyei Vízmű Zrt. szakemberei segítségével megállapították, hogy a habzás nem a strandról származott – írta a Sokszínű Vidék beszámolója szerint a közösségi oldalán az üzemeltető.

Az Eger-patak történelmi belvárosi szakasza 2015-ben. A szennyezés nem itt, hanem az érsekkerti szakaszon, a fürdő közelében történt Fotó: MTI/Komka Péter

A Heol értesülései szerint az egri hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi mobil labor szakemberi kivonultak a patakhoz, és három helyszínen mintát vettek a vízből. A minták vizsgálata szerint a víz PH-értéke normál volt, a habzást okozó anyag patakba kerülésének körülményeit még vizsgálják.

Neked ajánljuk
Lassan az a kérdés, hol nincsenek jelen az egészségkárosító „örökvegyületek” 140 elektromos Mini Coopert rendelt dolgozóinak a Deloitte Klímasemlegességre törekszik a Procter & Gamble Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam