2021. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rejtélyes szennyezés: valamilyen habzó anyag került az Eger-patakba

Az Eger-patak érsekkerti szakaszán helyi lakosok vették észre először a titokzatos habzást, amelyről értesítették az egri strandfürdőt üzemeltető Eger Termál Kft.-t. A cég szakemberei is észlelték a jelenséget, így azonnali vizsgálat indult az ügyben, hogy megtalálják a szennyezés forrását.

A Heves Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság Egri Kirendeltségének szakemberei, a város képviselői, illetve a Heves Megyei Vízmű Zrt. szakemberei segítségével megállapították, hogy a habzás nem a strandról származott – írta a Sokszínű Vidék beszámolója szerint a közösségi oldalán az üzemeltető.

Az Eger-patak történelmi belvárosi szakasza 2015-ben. A szennyezés nem itt, hanem az érsekkerti szakaszon, a fürdő közelében történt Fotó: MTI/Komka Péter

A Heol értesülései szerint az egri hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi mobil labor szakemberi kivonultak a patakhoz, és három helyszínen mintát vettek a vízből. A minták vizsgálata szerint a víz PH-értéke normál volt, a habzást okozó anyag patakba kerülésének körülményeit még vizsgálják.

Neked ajánljuk
Máris műanyag pellet borítja a partokat, de számítani kell további veszélyes anyagok vízbe jutására is Kihallgatták a szigetszentmiklósi olajszennyezés feltételezett elkövetőjét A világ műanyaghulladékának fele húsz cégtől származik Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam