2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fogy a víz, megsérült a királyréti horgásztó zsilipje

Az index.hu vette észre az egyik közösségimédia-felületen azt a május 16-i posztot, amelyben egy felhasználó aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a királyréti horgásztó zsilipje megsérült, és már egy hete folyik el a tó vize, ez alatt az idő alatt pedig már legalább egy métert csökkent a vízszint.

Az index.hu megkereste az ügyben a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságot, a szervezet azonban válaszában közölte, hogy a tó nem tartozik a vízügyhöz, mivel magántulajdonban van. A hírportál ezután az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz (OKF) fordult, ők elmondták, hogy május 7-én kaptak bejelentést a szivárgás miatt, és ezt haladéktalanul ki is vizsgálták.

Királyréti horgásztó Fotó: Wikimedia Commons

„A vízügyi hatóság a tó üzemeltetőjével és a vízügyi igazgatósággal megtartott helyszíni szemlén megállapította, hogy a zsilipnél és a vészárapasztó műtárgynál műszaki okok miatt szivárgás tapasztalható” – foglalta össze az index.hu szerint a kialakult helyzetet az OKF, hozzátéve, hogy a hibák kijavításáról az üzemeltetőnek kell gondoskodnia. A hatóság jóváhagyásával kell elhárítani a szivárgást oly módon, hogy a beavatkozással helyreállítható legyen a megfelelő vízszint, és garantálható legyen az üzembiztos működés.

A horgásztó üzemeltetője nem kívánt nyilatkozni a portálnak.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam