2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Földcsuszamlás és áradások kísérték az erősen csapadékos napokat

Nógrád megyében egy máskor csendesen csordogáló patak megduzzadt vize mosta ki a partfalat földcsuszamlást okozva, Borsodban az áradó Hernád és Sajó folyók tettek járhatatlanná több útszakaszt. Szlovákia mellett Magyarországon is komoly gondokat okozott a hirtelen lezúduló sok májusi csapadék.

A május 17-tel kezdődő hét első felében országszerte sok eső esett.

A Nógrád megyei Pásztó-Mátrakeresztesen, a Kékesi út felső szakaszán egy patak kilépett a medréből, és mintegy 200 méteres szakaszon földcsuszamlást okozott a 2408-as út 14-es kilométerénél. A hivatásos és az önkéntes tűzoltók siettek a helyszínre, elterelték a vizet az érintett útszakaszról, és megkezdték a szivattyúzást – számolt be róla a telex.hu. A pásztói önkormányzat segítségével homokzsákokat helyeztek ki, hogy így védjék az ingatlanokat és az embereket.

Víz hömpölyög a Sajóivánka és Sajókaza közötti úton, amelyet a Sajó áradása miatt lezártak a forgalom elől 2021. május 20-án Fotó: MTI/Vajda János

Borsod megyében a Hernád és a Sajó áradása okozott fennakadásokat a közlekedésben. Vízátfolyások miatt lezártak két alsóbbrendű útszakaszt: a Hernád miatt a 3724-es számú út Novajidrány és Vizsoly közötti szakaszát, a Sajó miatt pedig a 2603-as számú út Sajókaza és a 26-os számú főút közötti szakaszát.

Neked ajánljuk
Súlyos hőhullám után példátlan mértékű esőzés és áradások Uruguayban Térképen 2021 természeti katasztrófái, közöttük rengeteg az árvíz és a földcsuszamlás Áradások az amerikai kontinensen Hálóba gabalyodott, sérült bálnára bukkantak az Antarktiszon Hogyan hasznosulhat a kidobott fenyőfa?
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam