2022. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fürdésre még nem jó: hidegebb a Balaton vize az ilyenkor megszokottnál

Mindössze 15 fokos volt a Balaton vize május 25-én, pedig a hónap végére általában már 20 fok körüli vízhőmérsékletet szoktak mérni Siófoknál, míg a 15-16 fok körüli vízhő a korábbi évek adatai alapján inkább május első napjaira jellemző. Idén viszont a következő napokban sem várható nagy változás.

Június elején legtöbbször már 20 fok feletti értékekre számíthatnak a fürdőzni vágyók, idén viszont az idokep.hu szakportál cikke alapján a következő két hétben sem várható tartós meleg, így valószínűleg a továbbiakban is a megszokottnál hidegebb lesz a víz.

Zivatarfelhő a Balaton felett 2021. május 18-án, a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolna felől fényképezve  Fotó: MTI/Varga György

Talán kevesen tudják, hogy a Balaton vízhőmérsékletét hivatalosan Siófoknál, egyméteres mélységben mérik. Az idokep.hu portál tematikus térképei között megtalálható az Országos Vízjelző Szolgálat adatai alapján folyamatosan frissített vízhőmérsékleti térkép, ugyanitt térségünk fontos vizeinek vízhője felsorolásszerűen is böngészhető. Így bárki frissen tájékozódhat.

Neked ajánljuk
Ezek voltak a legszárazabb évek Magyarországon Rossz hír azoknak, akik fehér karácsonyról álmodnak Interaktív térkép készült az ország elektromosautó-töltőiről Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: idokep.hu
Vissza
Hírfolyam