2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Díjnyertes magyar természetfilm a vizek országáról

A WWF Magyarország ajánlásával érkezik a hazai mozikba a Vad víz – Aqua Hungarica című új magyar természetfilm, amely látványos képsorokon meséli el hazánk vadvizeinek történetét, és mutatja be új nézőpontból, új távlatokat nyitva a legkülönlegesebb vízi és vízközeli életközösségeket.

„Magyarország a vizek országa. A Kárpátok lábánál összecsapó természeti erők mellett maga az idő alakította vízrajzát. Az itt kialakult élővilág mindennapos harcot vív az elemekkel és az emberi tevékenységgel. Hazánkban, ahol a folyók vadul törtek utat maguknak, patakok zúdultak a mesebeli erdőkre, hévízi források és változékony lápok tarkítják a környezetet, az élővilág változatosabb, mint bárhol máshol Európában. Ez a film Magyarország vadvizeinek története…” – kezdődik a Pannonia Entertainment ajánlója.

Jelenetkép a Vad víz – Aqua Hungarica című filmből, melynek rendező-operatőre Fehér Zoltán Fotó: Pannonia Entertainment

Vad víz – Aqua Hungarica a címe a filmnek, melynek stábja 9 hónapon át 27 helyszínen forgatott speciális technikai megoldásokat – fényérzékeny éjszakai kamerákat, lassított és gyorsított felvételeket, makro- és légi felvételeket – bevetve annak érdekében, hogy az alkotók más, új dimenzióit mutathassák meg Magyarország vizesélőhelyeinek.

A Vad víz – Aqua Hungarica előzetese Forrás: Pannonia Entertainment/YouTube.com

A Vad víz – Aqua Hungarica a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, majd Fehér Zoltánt, a film rendező-operatőrét a III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőrversenyen dokumentumfilm kategóriában különdíjjal ismerték el.

A hazai filmszínházakban június 3-tól látható a film – adta hírül a Vad víz – Aqua Hungaricát forgalmazó Pannonia Entertainment.

Neked ajánljuk
Az Egyenlítő vad titkai – 1. évad (természetfilm) Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny Tavaszra új életre kelnek a Kis-Sárrét vizesélőhelyei New York törvénnyel vetne gátat a divatipar környezetkárosításának
Tovább a forrásra: www.pannonia-entertainment.hu
Vissza
Hírfolyam