2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jó hír a vízi közlekedés rajongóinak, hogy mégis jár a BKK-hajó a Dunán

A Budapesti Közlekedési Központ és a MAHART együttműködésében mégis elindul 2021-ben is a menetrend szerinti hajóközlekedés a Dunán – számolt be róla a BKK közleménye alapján a telex.hu. A szokásostól eltérően idén nyáron egyetlen járat köröz majd keddtől vasárnapig a folyó belvárosi szakaszán.

A kétóránként induló hajójárat a következő megállókat érinti:

Vigadó tér – Akadémia – Margitsziget (Sportuszoda) – Batthyány tér – Műegyetem – Bálna – Vigadó tér.

A járat 2021. június 4-én indul, és keddtől vasárnapig, 12 és 20 óra között közlekedik. Az utolsó hajó mindig 21:15-kor fog kikötni a Vigadó téren. Hétfőnként a hajóközlekedés szünetel majd.

A körjáraton keddtől csütörtökig a BKK havi, valamint egy hónapnál hosszabb érvényességi idejű bérleteivel lehet utazni. Péntektől vasárnapig, illetve bérlettel nem rendelkező utasoknak keddtől vasárnapig 1000 forintos napijegy váltható. A jegy egy napon belül korlátlan számú utazásra jogosít – részletezte az utazás feltételeit a telex.hu.

Mégis hajózhatunk a Dunán – június 4-én körjárat indul a folyó belvárosi szakaszán (a kép illusztráció) Fotó: BKK

Jegyet a Vigadó téri hajóállomáson, illetve a hajón lehet váltani.

A szezon nyitási akcióval kezdődik: az első hétvégén péntektől vasárnapig, tehát június 4-én, 5-én és 6-án kivételesen
a BKK-bérletet is elfogadják a hajón.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, a BKK nemrég a járvány gazdasági következményeire hivatkozva még úgy látta, hogy idén nem tudnak majd menetrend szerinti hajóközlekedést biztosítani Budapesten.

A BKK közleménye a közlekedési központ honlapján, a körjárat menetrendje pedig ezen a linken elérhető.

Neked ajánljuk
Ötleteket vár a BKK és a DANOVA projekt a vak és gyengénlátó utasok önálló közlekedésének segítésére 140 elektromos Mini Coopert rendelt dolgozóinak a Deloitte Klímasemlegességre törekszik a Procter & Gamble Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam