2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Heves zivatarokkal és villámárvizekkel érkezett a június Nyugat-Európába

Felhőszakadással és jégesővel köszöntött be az első nyári hónap az európai kontinensen, villámárvizeket okoztak június első hetében a heves zivatarok Nyugat-Európában. Franciaország több régiója, a Benelux államok és Németország nyugati része is érintett volt.

Franciaországot június 2-a, szerda óta sújtotta ismételt felhőszakadás és jégeső, június 4-én, pénteken pedig az ország több régiójában, köztük Párizsban is villámárvizeket okoztak a rendszerbe szerveződő zivatarok. Volt, ahol 24 óra alatt 67 milliméter csapadék hullott le – számolt be róla az idokep.hu meteorológiai szakportál.

Autók a heves esőzés miatt vízzel elárasztott úton a németországi Wernigerodéban 2021. június 5-én Fotó: MTI/AP/dpa-Zentralbild/Matthias Bein

Heves felhőszakadások jellemezték a Benelux államoknak és Németország nyugati részének időjárását is. Mosbach községre hatalmas erővel zúdult villámárvíz, autókat sodort magával az ár, drámai felvételek készültek.

Árvíz Mosbach községben és Észak-Rajna-Vesztfália déli részein Forrás: Daily Weather/YouTube.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: idokep.hu
Vissza
Hírfolyam