2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kihallgatták a szigetszentmiklósi olajszennyezés feltételezett elkövetőjét

A szigetszentmiklósi olajszennyezés ügyében a nyomozás során a rendőrség látóterébe került egy 59 éves tököli férfi, akit a bűncselekmény feltételezett elkövetőjeként hallgattak ki. Az eljárás szakértők bevonásával folytatódik. A kár értékét igazságügyi szakértők fogják megállapítani.

2021. június 2-án előállították a szigetszentmiklósi olajszennyezés ügyében a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit természetkárosítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki – írta meg a 444.hu a budapesti rendőrség közleménye alapján. Az eljárást szakértők bevonásával folytatják, Budapest rendőrfőkapitánya a nyomravezetői díjat visszavonta.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság videójában Láng István, a szervezet főigazgatója beszél a már önmagukban is beszédes, drámai képsorok mellett Forrás: Vízügy Magyarország/YouTube.com

A nyomozók mintegy 40 telephelyet ellenőriztek, és több helyen olajmintát is vettek. A feltételezett elkövető lakásán és munkahelyén házkutatást tartottak, és több olyan eszközt is lefoglaltak, amelyek arra utalnak, hogy az 59 éves tököli férfi kapcsolatba hozható az esettel.

Kármentesítés a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon történt olajszennyezés helyszínén, Szigetszentmiklóson 2020. december 17-én Fotó: MTI/Máthé Zoltán

2020 decemberében valaki több ezer liter motorolajat és fáradt olajat öntött Szigetszentmiklós csapadékvíz-csatornájába. A szörnyű természeti katasztrófáról mi is beszámoltunk az első, legkritikusabb napoktól a védekezés és helyreállítás különböző szakaszain át egészen a munkálatok lezárultáig. Még hosszú évekbe fog telni, mire a helyi ökoszisztéma regenerálódik.

Áttörés a szigetszentmiklósi olajszennyezés ügyében Forrás: PoliceHungary/YouTube.com

Az ügy részleteit a fenti, 2021. június 16-án közre adott videóban ismertette Dócs András rendőr ezredes, a BRFK Nyomozó Főosztály vezetője és Bukovics Péter rendőr alezredes, a BRFK Vagyonvédelmi Osztály vezetője.

Neked ajánljuk
Belgrádig úszott a Dunán, de ott feladta a szennyezett víz miatt Idén is lehet fürdeni a Dunában Budapesten A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam