2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szabadvízi strand nyílik a Duna fővárosi szakaszán

Hamarosan a Duna vizében lehet majd fürödni a fővárosban, ugyanis megnyílik Budapest ma egyetlen szabadvízi strandja a frissen felépülő BudaPart városnegyedben, a Kopaszi-gátnál, a Lágymányosi-öbölben. Az új strand szomszédja pedig egyenesen az új Dürer Kert lesz.

A Lágymányosi-öbölben kialakított, homokos vízpartjával tengerparti hangulatot idéző fürdőhelyen sportolni és meccset nézni is lehet majd. A SHO BEACH BudaPart 2021. július 3-tól várja látogatóit.

A strandot magát a városnegyedet fejlesztő Property Market Kft. alakította ki. A fürdőzők komfortjáról vendégblokk gondoskodik majd mosdókkal és öltözőkkel, a kiszolgálóegységeket pedig modern úszóházakba telepítették, amelyek rugalmasan együtt tudnak működni a vízszint emelkedésével és süllyedésével, így sosem kerülnek majd víz alá.

Épültek a BudaPart városnegyed új lakóházai a Lágymányosi-öböl partján, 2020 szeptemberében Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

A Property Market közleményéből kiderül, hogy a fürdőhely üzemeltetéséért a SHO fog felelni – írja a strandnyitás hírét közlő cikkében a napi.hu. Az üzemeltető tájékoztatása szerint az éhes vendégek egyfelől a megszokott strandételek magas minőségű verziói közül válogathatnak majd, másfelől nyílik a strandon egy MÁK pop-up is, amely kóstolót nyújt majd a fine dining világából. A SHO azt ígéri, a fürdőzési és sportolási lehetőségen túl a nyári szezonra számos programmal is készülnek, a későbbiekben kulturális esteknek, gasztronómiai eseményeknek, bor- és pálinkakóstolóknak, valamint sportközvetítéseknek is helyet ad majd a SHO BEACH BudaPart.

A szomszédos Dürer Kert az új, Duna melletti helyszínén már június közepétől várja azokat, akik a zenés feltöltődésre, grillezésre vagy mozizásra vágynak. 

Neked ajánljuk
Idén is lehet fürdeni a Dunában Budapesten Idén is lehet fürdeni a Dunában Budapesten Párizsban elismerésben részesült a BudaPart fejlesztése Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam