2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szombatra virradva megkezdődött a 175. hajózási főidény a Balatonon

A Balatoni Hajózási Zrt. az MTI-hez eljuttatott közleményében elárulta, hogy utazóközönsége körében a két legkedveltebb útvonalnak a Fonyód és Badacsony közötti, valamint a Siófok–Balatonfüred–Tihany járat bizonyult. Így ezeken a vonalakon naponta 6-6 hajó közlekedik idén mindkét partról.

A Bahart megnyugtatta a bulizni vágyókat is, Balatonfüred és Siófok között ugyanis pénteken, szombaton és vasárnap késő este is hajóra lehet szállni idén nyáron. 

A kompok Szántódrévből 6:40 és 23:20 óra között, Tihanyrévből pedig 7:00 és 23:40 óra között közlekednek, természetesen a forgalom függvényében folyamatosan.

Extra szolgáltatásként a felnőtteket sétahajókra és bulihajókra invitálja, a kisgyermekeket pedig a Varázshajó programmal várja a hajózási vállalat.

Az ünnepi évfolyam jegyében a megújult menetrendi hajókon a balatoni hajózás történelmét és a tóparti településeket mutatja be kisfilmeken; Siófok, Balatonfüred és Badacsony kikötőiben pedig kültéri kiállításokon idézi meg 175 év eseményeit  a Bahart – részletezi a közlemény.

A Bahart Zrt. Nemzeti Regatta nevű hajója érkezik a badacsonyi hajókikötőhöz 2021. május 18-án, a társaság idén ünnepli a balatoni hajózás 175. évfordulóját Fotó: MTI/Varga György

A jegyek idén nem drágultak, fizetni
SZÉP-kártyával is lehet, a kisgyermekek Kajla útlevéllel ingyen pattanhatnak a menetrendi hajók fedélzetére.

Az idény 2021. július 3-tól augusztus utolsó vasárnapjáig tart.

  • További információ a menetrendi hajózásról ITT található.
  • A sétahajózásról ITT lehet többet megtudni.
  • A komp indulásait ITT lehet nyomon követni.
Neked ajánljuk
Mindulle lecsapott Japánra, áradások, sárcsuszamlások jöhetnek Egyelőre nem pótolható a pátkai víztározóból a Velencei-tó vize Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam