2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kilátófejlesztés a Duna két oldalán

Egy magyar és egy szlovák szervezet együtt szerette volna elkezdeni népszerűsíteni a természetjárást és fejleszteni a turizmust a Duna két oldalán, Esztergom és Komárom térségében, végül közös pályázatuk eredményeként nyolc új kilátópont épülhet meg augusztus 31-ig.

Magyarics Gábor, a Duna–Gerecse Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-nek több részletet is elárult a projektről.

Például 50 lehetséges helyszín közül választották ki azt a nyolcat, ahol végül a kilátók állni fognak. Szlovákiában Helembán, Karván és Komáromban, Magyarországon pedig a neszmélyi Hilltopnál, a Várhegyen, a csolnoki Mókushegyen, Kesztölcön és Tokodon emelnek kilátókat. A helyszínekhez nyomatott térképek és telefonos applikációk is készülnek, a kisebbeket pedig kincskereső játékkal fogják lelkesíteni.

Légi felvétel a Duna felett átívelő, 470 méter hosszú komáromi Erzsébet hídról 2017 júliusában – Nemcsak hidakkal, hanem közös projektekkel is össze lehet kötni a két oldalt Fotó: MTI Fotó/Krizsán Csaba

Több, a határon átívelő projekt is megvalósult már vagy megvalósul a közeljövőben Esztergom és Komárom közelében. 

„A kilátófejlesztéshez több beruházás is jól illeszkedik a térségben, ilyen a határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer, a Karva és Lábatlan között működő révkikötő, illetve a Neszmély és Dunaradvány közötti komp beindítása, amelynek munkálatai nemrég kezdődtek el” – hangsúlyozta ezzel kapcsolatban Magyarics Gábor.

Neked ajánljuk
Fidzsi-szigetek: nagy bajban van az ország Augusztus 1-jétől tilos a behajózás a tengerjáróknak a velencei lagúnába Újabb felújításokkal a turistákért a Pilisi Parkerdőben (képgalériával) Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam