2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kilátófejlesztés a Duna két oldalán

Egy magyar és egy szlovák szervezet együtt szerette volna elkezdeni népszerűsíteni a természetjárást és fejleszteni a turizmust a Duna két oldalán, Esztergom és Komárom térségében, végül közös pályázatuk eredményeként nyolc új kilátópont épülhet meg augusztus 31-ig.

Magyarics Gábor, a Duna–Gerecse Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-nek több részletet is elárult a projektről.

Például 50 lehetséges helyszín közül választották ki azt a nyolcat, ahol végül a kilátók állni fognak. Szlovákiában Helembán, Karván és Komáromban, Magyarországon pedig a neszmélyi Hilltopnál, a Várhegyen, a csolnoki Mókushegyen, Kesztölcön és Tokodon emelnek kilátókat. A helyszínekhez nyomatott térképek és telefonos applikációk is készülnek, a kisebbeket pedig kincskereső játékkal fogják lelkesíteni.

Légi felvétel a Duna felett átívelő, 470 méter hosszú komáromi Erzsébet hídról 2017 júliusában – Nemcsak hidakkal, hanem közös projektekkel is össze lehet kötni a két oldalt Fotó: MTI Fotó/Krizsán Csaba

Több, a határon átívelő projekt is megvalósult már vagy megvalósul a közeljövőben Esztergom és Komárom közelében. 

„A kilátófejlesztéshez több beruházás is jól illeszkedik a térségben, ilyen a határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer, a Karva és Lábatlan között működő révkikötő, illetve a Neszmély és Dunaradvány közötti komp beindítása, amelynek munkálatai nemrég kezdődtek el” – hangsúlyozta ezzel kapcsolatban Magyarics Gábor.

Neked ajánljuk
A harkányi önkormányzat felkészül a csapadékvíz elvezetésére A Puli Holdi Vízszimatoló meggyőzte a NASA szakembereit Újra nosztalgiavillamosozhatnak a fővárosiak és odalátogatók Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam