2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Milyen volt a balatoni vitorlázás régen? – Gyűjtőköri napok Balatonfüreden

Július 21-én a balatonfüredi Anna Grand Hotelben, a másnap rajtoló Kékszalag Nagydíj ideje alatt pedig a Vitorlás téri gyűjtőpontokon várják a Veszprém Megyei Levéltár munkatársai a vitorlázós emlékeket: naplókat, leveleket, visszaemlékezéseket, fényképeket és más dokumentumokat – adta hírül az MTI.

Vitorlázáshoz kapcsolódó, eddig otthon őrzött régi dokumentumokat és fotókat gyűjtenek az 53. Kékszalag Nagydíj idején a Veszprém Megyei Levéltár munkatársai Balatonfüreden.

A Magyar Nemzeti Levéltár MTI-hez eljuttatott közleménye alapján a dokumentumokat másolatban is le lehet adni, a helyszínen működő digitalizálóstandokon a levéltár munkatársai segítségével szakszerűen el is lehet készíteni ezeket a másolatokat.

Az 52. Kékszalag Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye Balatonkenese közelében 2020. július 30-án Fotó: MTI/Varga György

Ha a dokumentum vagy iratanyag mérete miatt a digitalizáció nem oldható meg helyben, a levéltár a digitalizálásról maga gondoskodik egy későbbi időpontban, majd visszajuttatja az eredeti példányt a tulajdonosának.

A digitalizálás mellett az eredeti emlékek adományozására is lehetőség nyílik.

A Magyar Nemzeti Levéltár a Europeana Sport programhoz kapcsolódva gyűjti össze a vitorlássport írásos és képi emlékeit. A július 21. és 24. között tartó gyűjtőköri napokat a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a Europeana gyűjteménnyel együttműködve szervezik – zárul az MTI híradása. 

Neked ajánljuk
Ezek a vállalatok nyerték idén a Fenntarthatóság Szimbóluma versenyt Idén már nem olvad tovább az északi-sarki jég Idén Koppenhága bizonyult a világ legfenntarthatóbb városának Reneszánsz vadászrajzok a Szépművészeti Múzeumban A kibocsátás növekedése nélkül is nőhet a gazdaság?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam