2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csak a csapvíz! – Vízfogyasztási szokásainkra kíváncsi, ezért felmérést indított a DRV Zrt.

Online, anonim, pár perc alatt kitölthető kérdőívet adott közre a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. A vállalat a magyarok vízfogyasztási szokásainak és csapvízzel kapcsolatos vélekedéseinek feltérképezése mellett arra is kíváncsi, mennyit tudnak a vízművek munkájáról, illetve a magánkutak használatáról.

A DRV Zrt. számos olyan problémával találja szemben magát nap mint nap, amelyeknek megoldása létszükséglet, de a lakosság tudásszintjének, attitűdjeinek megismerése, valamint a felhasználókkal való együttműködés nélkül lehetetlen. Hogy csak néhány ilyen problémát említsünk a társaság honlapján megjelent sajtóközlemény alapján:

  • A közelmúltban az ország több pontján szükség volt az ivóvízfogyasztás korlátozására. Ahhoz, hogy a jövőben erre minél kevesebb alkalommal kerüljön sor, a jelenleginél sokkal tudatosabb vízfelhasználásra van szükség.
  • A magánkutak használatára jellemző szabálytalanságok akár súlyos fertőzéseket is okozhatnak, emellett rendre több tízmillióba kerülhet az így keletkezett károk elhárítása. 

„Ezekben az esetekben a felelőtlen felhasználók a magánkutak vizét a közüzemi hálózatra vezetik rá, a szabálytalan használatnak köszönhetően pedig a saját kútból érkező ellennyomás visszajuttatja az általa termelt vizet a közüzemi ivóvízhálózatra. A törvénytelen rákötések akár az ivóvíz súlyos bakteriális fertőzését is eredményezhetik”

– hangsúlyozta az utóbbi problémával kapcsolatban Lakatos Edina, a DRV Zrt. sajtószóvivője.

A balatonlellei szennyvíztelep Fotó: DRV Zrt.

A DRV Zrt. gyorsan, minél teljesebb körben és teljesen anonim formában szeretné megismerni az ellátási területén élő fogyasztókat, hogy minél hatékonyabban tudja a fenti problémákat kezelni.

Céljuk a tudatos vízfelhasználás és csapvízfogyasztás támogatása, illetve szeretnék megtudni, a vízfelhasználók mennyire ismerik egyáltalán a vízművek munkáját vagy a magánkutak használatának szabályait.

Az anonim kérdőív kitöltése mindössze néhány perc. A felmérés itt érhető el. Válaszadásra augusztus 6-ig van lehetőség.

A társaság csapvízfogyasztással kapcsolatos edukációs kiadványai ide kattintva olvashatók, a magánkutakról pedig itt lehet hiteles információkat szerezni.

A társaság a felméréshez kapcsolódóan készített egy Facebook-keretet is a csapvíz híveinek, ez itt elérhető.

Neked ajánljuk
A Puli Holdi Vízszimatoló meggyőzte a NASA szakembereit Az utolsó két megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: drv.hu
Vissza
Hírfolyam