2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szarvascsordát ábrázoló természetfotó a Kékszalag nyertes csapatának vitorláján

2021. július 22-én, csütörtökön reggel 9 órakor rajtolt el az 53. Kékszalag Nagydíj. Az 556 hajó egyikének vitorláját, méghozzá éppen a tavalyi győztes, valódi hajóritkaságnak számító katamaránét idén egy különleges, szarvasokat ábrázoló kép díszítette. A szarvascsorda pedig szerencsét hozott.

A Varázslatos Magyarország fő támogatója, a Lenergy Magyarország Kft. 2021-ben a tavalyi győztes RSM vitorláscsapat mögé állt. A katamarán legnagyobb vitorláját, a code zerót a versenyen idén a VM Magazin egyik sikeres fotósának, Micskó Zoltánnak a Horizonton című, szarvasokat ábrázoló, különleges képe díszítette. A fotó a Varázslatos Magyarország természetfotó-pályázat 2019-es anyagát bemutató album borítóján is szerepelt már.

A szarvascsordát ábrázoló képet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén emelkedő Kab-hegyen készítette a fotós. Már a fotó is fekete-fehér, sziluettes ábrázolással mutatta be a hegygerincen megpihenő szarvascsordát, ezt vitte tovább a vitorlás megjelenítés is.

Az RSM Hungary Sail Racing Team katamaránja a csapattal és egy szarvasbikával Fotó: VM Magazin/Varázslatos Magyarország/Kövesi Eszter

A motívum vitorlára applikálása kihívást jelentett, úgy kellett megoldani a bravúrt, hogy a díszítés ne jelentsen túl nagy plusz súlyt, hiszen ez lassíthatná a katamaránt. Végül a vitorla mindkét oldalán sikerült megjeleníteni a szarvasokat.

A katamarán orránál álló, hatalmas agancsokkal bíró büszke bika óriási dinamikát ad a látványnak, mintha ő vezetné előre a hajót – írta le láttató erővel a hatást a Varázslatos Magyarország magazinja.

A vitorla első bevetése a felkészítő edzésen Forrás: Varázslatos Magyarország/YouTube.com

Az RSM Hungary Sail Racing Team 2010-ben elsőként kezdett katamaránnal versenyezni a nagyhajós vitorláscsapatok között. A folyamatos innováció és a fáradhatatlan csapatmunka 2020-ban hozta meg gyümölcsét, az 52. Kékszalag–Raiffeisen Nagydíjon az RSM csapata elnyerte az abszolút 1. helyet. 

A nagy teljesítményű one-design katamarán az America’s Cup World Series csapatok részére került kifejlesztésre. Összesen 14 teljesen azonos hajó készült a Core Builders Composite új-zélandi hajóépítő műhelyben, az egyiket 2017-ben az RSM csapata vásárolta meg.

Szoros versenyben, kiélezett küzdelem után az 53. Kékszalag–Raiffeisen Nagydíjat ismét az RSM csapata nyerte – még csütörtök este, világosban célba érve.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: vm-magazin.hu
Vissza
Hírfolyam