2022. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics

Míg Szardínia szigetén erdőtüzek tombolnak, addig az olasz szárazföldet jégesővel járó viharok tépázzák: a közösségi oldalakra feltöltöttök felvételek szerint július 26-án ítéletidő söpört végig Milánó és Nápoly között, teniszlabda méretű jég hullott az égből, a vihar letarolt egy autópályát.

Hihetetlen felvételeket töltöttek fel a közösségi oldalakra az után, hogy egy óriási vihar szinte mindent letarolt Milánó és Nápoly között. A két várost összekötő autópályán életveszélyes volt közlekedni, ezért a hatóságok egy időre lezárták ezt a szakaszt – adott hírt róla az origo.hu a SkyNews beszámolója alapján.

Képünk illusztráció, de az origo.hu cikkében több videófelvétel és fotó is látható az ítéletidőről Fotó: Andrei Stroca képe a Pixabay-en

A vihar miatt több száz autó vesztegelt az úton, soknak betőrt a szélvédője, a szilánkok többeket megsebesítettek, de sajtóinformációk szerint senki sem sérült meg komolyan.

Az erős széllel járó eső és jégeső jelentős anyagi károkat okozott Reggio Emilia és Modena tartományokban, a jég gyümölcsösöket tett tönkre, a vihar fákat, tetőket szakított le, néhol áradások voltak – tette hozzá az origo.hu a Jutarnji.hr hírportál információira támaszkodva.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam