2021. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét

Javították az ivóvíz minőségét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében; az infrastruktúra korszerűsítése 7,2 milliárd forintba került, a beruházás több mint 92 ezer embert érint – adta hírül a boon.hu. A beruházás eredményeként a térségi ivóvíz teljes mértékben megfelel az európai uniós minőségi előírásoknak.

Az ünnepélyes projektzáró rendezvényt július 28-án tartották meg Szerencsen, a Turisztikai Központban. Az eseményről a boon.hu beszámolója ide kattintva olvasható, képgaléria pedig itt nézegethető.

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy Szerencs és 78 település társulásban pályázott az ivóvíz-infrastruktúra korszerűsítésére. A beruházás eredményeként a térségi ivóvíz teljes mértékben megfelel az európai uniós minőségi előírásoknak, a helyi lakosság tiszta ivóvízhez jut – írja korábbi cikkében a boon.hu.

A szerencsi Rákóczi-vár 2019. július 29-én Fotó: MTI/Vajda János

Az MTI közleménye szerint a 15 évig tartó munka 7,2 milliárd forintos büdzséjét a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) Plusz keretéből és a kormányzat saját költségvetési forrásából finanszírozták. Csöveket cseréltek, új kutakat fúrtak, és új módon kötötték össze az egyes infrastruktúrákat.

Neked ajánljuk
Most már tökéletes az ivóvíz a határ menti községben Most már tökéletes az ivóvíz a határ menti községben Kék Bolygó Podcast: Tiszta víz Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: boon.hu
Vissza
Hírfolyam