2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Súlyos az esőzések és áradások hatása az áruszállításra

A koronavírus-járvány és a Szuezi-csatorna időszakos leállása után a szállítmányozók amúgy sem éppen rózsás helyzetét tovább nehezítik az európai és közép-kínai áradások, amelyek fennakadásokat okoznak a globális ellátási láncokban, és drágulást a szállítmányozásban – hívja fel rá a figyelmet a vg.hu.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a heves esőzéssel, áradásokkal járó súlyos természeti katasztrófa Európában Németországot, valamint Belgiumot, Luxemburg és Hollandia egy részét, továbbá Svájcot is érintette, és több helyen megrongálta a vasúti síneket.

Vasúti szerelvény rekedt a Kyll folyó megáradt vizében a Rajna-vidék-Pfalz tartományban fekvő Kordel településen 2021. július 15-én az özönvízszerű esőzés miatt Fotó: MTI/AP/Michael Probst

Ez komoly fennakadásokat okoz, lassítja az áruszállítást, és azt jelenti, hogy többek között az acélgyártó óriás, a német Thyssenkrupp sem kap esetleg elegendő alapanyagot – idézi a vg.hu Tim Huxley, a Mandarin Shipping CNBC-nek nyilatkozó vezérigazgatója gondolatait.

Az S&P Global Platts jelentése szerint a Thyssenkrupp már július 16-án értesítette partnereit, hogy a Rajna környékét és a Ruhr-vidéket érintő árvizek miatt vis maior helyzet állt elő, így nem tudja teljesíteni a szerződéses kötelezettségeit. Ez az autógyártásban és a háztartásieszköz-gyártásban éreztetheti majd hatását – mutat rá cikkében a gazdasági hírportál.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség által közreadott képen autók araszolnak egy úton az árvíz sújtotta kínai Csengcsou városban, Honan tartomány székvárosában 2021. július 20-án Fotó: MTI/AP/Hszinhua/Csu Hsziang

A vasúti szállításban okoznak fennakadást a Kína „kenyeres kosaraként” számon tartott Honan tartományban pusztító árvizek is, melyekről korábban szintén hírt adtunk. Jelenleg a Honanból induló szén- és búzaszállítmányok egy része helyben várakozik az árvíz miatt, és Huxley szerint a szállítási díjak is nőni fognak.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam