2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

10+1 szabadtéri medence sporthoz a fővárosban

Az idei nyár vitathatatlanul bővelkedik kánikulai napokban. A hőséget Budapesten különösen nehéz jól viselni, szerencse, hogy a fővárosiak néha kiszakadhatnak a napi rutinból, és csobbanhatnak egyet a város számos strandjának valamelyikén. De hova menjen az, aki kifejezetten sportolási céllal úszna?

Az enbudapestem.hu portál összegyűjtötte azokat a strandokat, amelyeken az úszni vágyók 25, 33, 40, de akár 50 méteres medencét találnak, és nyugodtan tudnak majd tempózni. 

A 10+1 strandot tartalmazó lista végigvezet a városon Csepeltől Csillaghegyig, Pesterzsébettől Pünkösdfürdőig, vagy éppen a Margitszigettől a Hegyvidékig. Sorra veszi az olyan hírneves strandokat és szabadtéri medencékkel bíró uszodákat, mint a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, a Lukács Gyógyfürdő és Uszoda, a Palatinus Strand vagy a Dagály, de félrelibbenti a titkok fátylát az olyan rejtett kis csodákról is, mint a Pünkösdfürdői Strandfürdő.

Úszók a budapesti Paskál strandon Fotó: MTI/Mónus Márton

A lista minden szereplőjéhez tartozik rövid leírás, információk találhatók a belépőkről, és amennyiben van ilyen, akkor az úszójegyárakról és úszójegyes időintervallumokról is.

A cikk arra is felhívja a figyelmet, hogy Restart Budapest Kártyával bizonyos fürdők ingyenesen látogathatók. Hogy melyek, arról részletesebb információ a kártya honlapján található, ide kattintva, és alaposan lefelé görgetve.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: enbudapestem.hu
Vissza
Hírfolyam