2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sikeres bevetésen van túl Eros, Mya és Mira, a három vízimentő labrador

Három vízimentőnek speciálisan kiképzett labrador, Eros, Mya és Mira mentettek ki három bajba jutott családot a tengerből a Rómához közeli olaszországi fürdőhelyen, Sperlonga strandján. A fürdőzőket egy hirtelen tengeráramlat sodorta el, és nem tudtak visszaevickélni a parthoz.

Három család 14 tagját, köztük 8 gyermeket mentettek meg a kutyák. A családok mintegy 100 méterre tartózkodtak a parttól, gumimatracokon, gumicsónakokon és egy szörfdeszkán ejtőztek, amikor az áramlat távol sodorta őket, és a magas hullámok miatt néhány gyermek a gumicsónakból is kiesett.

Egy fiatal nő észlelte az esetet, és értesítette a több száz méterre lévő vízimentőket, akik három speciálisan kiképzett labradort, a négyéves Erost, a hétéves Myát és az ötéves Mirát küldték a bajba került emberek segítségére – adta hírül az MTI az olasz ANSA hírügynökség által közölt információk alapján.

Sperlongában speciálisan képzett labradorok is vigyáznak a fürdőzők biztonságára Fotó: Pixabay.com

A mentőkutyák 20 perc alatt biztonságba helyezték a családok tagjait. A mentőakciót 400 ember figyelte a partról, akik aztán hatalmas tapssal és hangos  köszönetnyilvánítással üdvözölték a négylábú hősöket.

Helyes döntés volt mentőkutyákkal is megerősíteni a vízimentők csapatát – állapította meg Armando Cusani, Sperlonga polgármestere, aki szintén köszönetet mondott az ebeknek.

Az olaszországi strandokon 1994 óta alkalmaznak vízimentő kutyákat.

Neked ajánljuk
Tonga: Két nap alatt két kitörés, szökőár, szennyezett ivóvíz és levegő Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval) Innovatív fogkefével bővítheti termékkínálatát a Rossmann A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Megtisztítják a Tétényi-fennsíkot az építési és egyéb hulladékoktól
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam