2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tapolca városa felkészül a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékra

Négyszázmillió forintból megújul Tapolca belterületi csapadékvíz-hálózata. A Széchenyi 2020 programban megvalósuló projekt célja a város központi részeit tehermentesítő Sallay Misi utcai és Barackos lakóparki főgyűjtőcsatornák rekonstrukciója – közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

A mostani felújítás azokat kritikus területeket érinti, amelyek esetében a legsürgősebb biztosítani a csapadékvíz megfelelő elvezetését  a vízkár-veszélyeztetettség csökkentése érdekében.

A Tapolca-patak mindkét oldalán egy-egy főgyűjtőt építenek ki, amelyeket a déli elkerülőút alatt vezetnek át, és a patak pisztrángtelepi duzzasztója alatti szakaszára csatlakoztatnak. Emellett kiépítik a Barackos lakópark új csapadékvíz-főgyűjtőjét is a befogadóig – állt a város MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Tapolca-patak duzzasztásával jött létre a tapolcai Malom-tó Fotó: MTVA/Bizományosi/Faludi Imre

1230 méteren építenek ki zárt csapadékvíz-elvezető csatornát, 2060 méteren végeznek földárok-rekonstrukciót, kiépítenek három hordalékfogó aknát, és 40 méteren végeznek kőszórással medervédelmet – részletezte a közlemény.

A beruházás az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásából valósulhat meg.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam