2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tapolca városa felkészül a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékra

Négyszázmillió forintból megújul Tapolca belterületi csapadékvíz-hálózata. A Széchenyi 2020 programban megvalósuló projekt célja a város központi részeit tehermentesítő Sallay Misi utcai és Barackos lakóparki főgyűjtőcsatornák rekonstrukciója – közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

A mostani felújítás azokat kritikus területeket érinti, amelyek esetében a legsürgősebb biztosítani a csapadékvíz megfelelő elvezetését  a vízkár-veszélyeztetettség csökkentése érdekében.

A Tapolca-patak mindkét oldalán egy-egy főgyűjtőt építenek ki, amelyeket a déli elkerülőút alatt vezetnek át, és a patak pisztrángtelepi duzzasztója alatti szakaszára csatlakoztatnak. Emellett kiépítik a Barackos lakópark új csapadékvíz-főgyűjtőjét is a befogadóig – állt a város MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Tapolca-patak duzzasztásával jött létre a tapolcai Malom-tó Fotó: MTVA/Bizományosi/Faludi Imre

1230 méteren építenek ki zárt csapadékvíz-elvezető csatornát, 2060 méteren végeznek földárok-rekonstrukciót, kiépítenek három hordalékfogó aknát, és 40 méteren végeznek kőszórással medervédelmet – részletezte a közlemény.

A beruházás az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásából valósulhat meg.

Neked ajánljuk
Pécs folyamatosan fejleszti a város és környéke víziközmű-rendszerét Áradások az amerikai kontinensen Új korszak kezdődik a bécsi közösségi közlekedésben Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam