2021. szeptember 16., Edit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint másfél tonnányi hal pusztult el a Velencei-tóban

A Magyar Országos Horgász Szövetség augusztus 17-ei közleménye szerint a megelőző négy napban a hőség és a szélcsendes idő miatt felmelegedő vízben hozzávetőleg 1500-1800 kilogrammnyi hal pusztult el.

Az egyesület ugyanakkor azt is hozzátette, a többnapos hőségben ezúttal kevesebb hal pusztult el, mint júniusban, amikor a 4 tonnát meghaladó veszteség a halállomány mintegy 1,5%-át érintette.

Szerencsére az augusztus 16-án délután óta beálló élénkülő légmozgás, a lehullott csapadék és jelentősebb lehűlés valószínűleg megakadályozta egy súlyos mértékű halpusztulás kialakulását.

A halak pusztulását a 30 °C-os hőmérsékletű vízben szórványosan kialakult oxigénhiány okozta (képünkön a Velencei-tó Sukorónál) Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Neked ajánljuk
Hőség, olvadás és hó helyett eső Grönlandon Hogyan lehetne megmenteni a Velencei-tavat? Németh Lajos meteorológus véleménye a magyar mezőgazdaságot érintő klímaváltozásról (videó) Nemzetközi összefogásra lenne szükség az Antarktisz megmentéséhez A vízlábnyomának megzabolázásával folytatja a zöldülést a Google
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam