2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint másfél tonnányi hal pusztult el a Velencei-tóban

A Magyar Országos Horgász Szövetség augusztus 17-ei közleménye szerint a megelőző négy napban a hőség és a szélcsendes idő miatt felmelegedő vízben hozzávetőleg 1500-1800 kilogrammnyi hal pusztult el.

Az egyesület ugyanakkor azt is hozzátette, a többnapos hőségben ezúttal kevesebb hal pusztult el, mint júniusban, amikor a 4 tonnát meghaladó veszteség a halállomány mintegy 1,5%-át érintette.

Szerencsére az augusztus 16-án délután óta beálló élénkülő légmozgás, a lehullott csapadék és jelentősebb lehűlés valószínűleg megakadályozta egy súlyos mértékű halpusztulás kialakulását.

A halak pusztulását a 30 °C-os hőmérsékletű vízben szórványosan kialakult oxigénhiány okozta (képünkön a Velencei-tó Sukorónál) Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Neked ajánljuk
Óriási aszály van Kenyában Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval) Innovatív fogkefével bővítheti termékkínálatát a Rossmann A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Megtisztítják a Tétényi-fennsíkot az építési és egyéb hulladékoktól
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam