2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint másfél tonnányi hal pusztult el a Velencei-tóban

A Magyar Országos Horgász Szövetség augusztus 17-ei közleménye szerint a megelőző négy napban a hőség és a szélcsendes idő miatt felmelegedő vízben hozzávetőleg 1500-1800 kilogrammnyi hal pusztult el.

Az egyesület ugyanakkor azt is hozzátette, a többnapos hőségben ezúttal kevesebb hal pusztult el, mint júniusban, amikor a 4 tonnát meghaladó veszteség a halállomány mintegy 1,5%-át érintette.

Szerencsére az augusztus 16-án délután óta beálló élénkülő légmozgás, a lehullott csapadék és jelentősebb lehűlés valószínűleg megakadályozta egy súlyos mértékű halpusztulás kialakulását.

A halak pusztulását a 30 °C-os hőmérsékletű vízben szórványosan kialakult oxigénhiány okozta (képünkön a Velencei-tó Sukorónál) Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam