2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Árvíz Tennessee államban

Az MTI augusztus 23-án, hétfő hajnalban közreadott információira támaszkodva írta meg az origo.hu hírportál, hogy addigra legkevesebb 22 ember meghalt az amerikai Tennessee államot sújtó áradásokban, legalább félszázan pedig eltűntek.

Az amerikai állam egyes vidékein 43 centiméter eső esett.

Elsodort autó törmelékek között a Tennessee állambeli Waverlyben 2021. augusztus 22-én Fotó: MTI/AP/Mark Humphrey

Az időjárás a Nashville-től 88 kilométerre nyugatra fekvő Waverlyvel bánt el a legkegyetlenebbül, ahol több száz otthon vált lakhatatlanná – részletezte az áradás következményeit az origo.hu. A legifjabbaktól a legidősebbekig senkit nem kímélt az ár.

Halálos és pusztító árvíz tarolta le Tennesseet, képsorok és részletesebb tudósítás Waverlyből Fotó: Danny Adivo/YouTube.com

Telefonpóznák és mobilátjátszó tornyok is súlyosan rongálódtak, így sokan nem tudtak kapcsolatba lépni szeretteikkel. A felfedezett áldozatok száma ezért emelkedhet, illetve lehetnek, akik nem tudtak segítséget kérni.

Az origo.hu hírportál drámai képgalériáját az árvízről ide kattintva lehet megtekinteni.

Neked ajánljuk
Térképen 2021 természeti katasztrófái, közöttük rengeteg az árvíz és a földcsuszamlás Áradások az amerikai kontinensen Hatalmas árvíz pusztít Malajziában Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam