2021. szeptember 16., Edit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Halaszthatatlan a pesti ivóvíznyomócső cseréje

A Fővárosi Önkormányzat a pesti Duna-part belvárosi szakaszának megújítását célzó fejlesztésekhez kapcsolva megkezdte az év legjelentősebb vízhálózati korszerűsítésének előkészítő munkálatait is. A Fővárosi Vízművek kicseréli a Margit híd és az Erzsébet híd közötti, 1200 milliméter átmérőjű főnyomóvezetéket.

A kulcsfontosságú ivóvíznyomócső kiváltása a fejlesztésekről szóló közlemény alapján tovább már nem halasztható.

Az 1974-ben létesített főnyomóvezeték feszített vasbeton anyagú Sentab-csövekből épült, ezek lassan az 50 évre tervezett élettartamuk végéhez közelednek. A felújítással itt megelőzhetők a város több más pontján fektetett hasonló vezetékek esetében egyre gyakoribb csőtörések.

Fotón a már folyó rakparti munkálatok Fotó: BKK

A munkák augusztus 23-án indultak meg a szintén felújítás alatt álló Lánchídtól északra. A Fővárosi Vízművek a Fővárosi Önkormányzat javaslatára igazította az egyébként is jelentős felbontásokkal járó rakparti átépítésekhez a vezeték cseréjét.

Az ivóvíznyomócső cseréje így egyelőre nem okoz további forgalomkorlátozást vagy lezárást.

A Lánchídtól délre várhatóan csak az év utolsó szakaszában kezdődnek meg a lezárással járó munkák. Mivel a rekonstrukció a különböző beruházásokkal összehangoltan valósul meg, jelentősen lerövidül a Budapesten élők és közlekedők számára kényelmetlenséggel járó lezárások ideje – hangsúlyozza a közlemény.

Térképen ábrázolva a Duna-parti beruházások itt találhatók meg.

Neked ajánljuk
Nemzetközi összefogásra lenne szükség az Antarktisz megmentéséhez A vízlábnyomának megzabolázásával folytatja a zöldülést a Google Ismét megmérettetnek a legértékesebb társadalmi projektek Titokzatos művész természetbe illő alkotásai Angliában (képgalériával) Miskolcon is elismerték az önkéntesek munkáját
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam