2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Halaszthatatlan a pesti ivóvíznyomócső cseréje

A Fővárosi Önkormányzat a pesti Duna-part belvárosi szakaszának megújítását célzó fejlesztésekhez kapcsolva megkezdte az év legjelentősebb vízhálózati korszerűsítésének előkészítő munkálatait is. A Fővárosi Vízművek kicseréli a Margit híd és az Erzsébet híd közötti, 1200 milliméter átmérőjű főnyomóvezetéket.

A kulcsfontosságú ivóvíznyomócső kiváltása a fejlesztésekről szóló közlemény alapján tovább már nem halasztható.

Az 1974-ben létesített főnyomóvezeték feszített vasbeton anyagú Sentab-csövekből épült, ezek lassan az 50 évre tervezett élettartamuk végéhez közelednek. A felújítással itt megelőzhetők a város több más pontján fektetett hasonló vezetékek esetében egyre gyakoribb csőtörések.

Fotón a már folyó rakparti munkálatok Fotó: BKK

A munkák augusztus 23-án indultak meg a szintén felújítás alatt álló Lánchídtól északra. A Fővárosi Vízművek a Fővárosi Önkormányzat javaslatára igazította az egyébként is jelentős felbontásokkal járó rakparti átépítésekhez a vezeték cseréjét.

Az ivóvíznyomócső cseréje így egyelőre nem okoz további forgalomkorlátozást vagy lezárást.

A Lánchídtól délre várhatóan csak az év utolsó szakaszában kezdődnek meg a lezárással járó munkák. Mivel a rekonstrukció a különböző beruházásokkal összehangoltan valósul meg, jelentősen lerövidül a Budapesten élők és közlekedők számára kényelmetlenséggel járó lezárások ideje – hangsúlyozza a közlemény.

Térképen ábrázolva a Duna-parti beruházások itt találhatók meg.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam