2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szemléltetés: Az országok évi vízfogyasztása egy-egy flakonban

2030-ra az előrejelzések szerint az édesvíz iránti kereslet 40 százalékkal meghaladja majd a rendelkezésre álló készleteket, ezért fontos a vízfogyasztás csökkentésének ügye. De ahogyan minden erőforrásra, úgy a vízre is igaz, hogy már jelenleg is egyenlőtlenül oszlik el. Mennyi vizet használnak el az egyes országok?

A világ országainak vízfogyasztását szemlélteti az alábbi videó – műanyag palackok segítségével perspektívába rendezve az amúgy lapos, kétdimenziós, nehezen elképzelhető vagy összehasonlítható számokat. A videót a MetaBall Studios készítette.

Az egyes országok vízfogyasztása Forrás: MetaBallStudios/YouTube.com

„A lista végén Monaco kullog a maga évi 5 millió köbméteres vizespalackjával, őt a Seychelle-szigetek követik közel 14 millió köbméterrel. Dánia már 652 milliónál tart, Norvégia 3 milliárdnál. Magyarországot is megtaláljuk a listán, szerencsére a hátsó harmadban, bár az 5 milliárd köbméter azért nem hangzik olyan kevésnek, de mi az Japán 81 milliárdjához vagy az Egyesült Államok 444 milliárd köbméteréhez képest. Az USA ezzel az eredménnyel már dobogós, de őt is megelőzi Kína és India, amelynek a vizespalackja jócskán a leghatalmasabb felhőkarcolók fölé magasodik” – emeli ki a videó néhány érdekes tanulságát a divany.hu.

2030-ra az édesvíz iránti kereslet 40 százalékkal meghaladja majd a rendelkezésre álló készleteket Fotó: Jeyaratnam Caniceus képe a Pixabayen

Persze az egyes országok összfogyasztása mellett fontos figyelembe venni az egy főre eső napi vízfogyasztást is.

A szemléltető kisfilm elkészítéséhez felhasznált adatok ide kattintva megtalálhatók.

Neked ajánljuk
Hatodik éve dől meg a melegrekord a világ óceánjaiban Zombitűz helyében olvadéktó a Föld legfagyosabb vidékén Télen még több menhelyi állat szorul segítségre Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: divany.hu
Vissza
Hírfolyam