2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áradások és földcsuszamlások Mexikóban

Alig két héttel ezelőtt a Grace nevű hurrikán okozott özönvízszerű esőzést és viharos szelet, valamint követelte 8 ember életét, amint átvonult Mexikó keleti partvidéke felett, most pedig a Nora névre keresztelt, mára trópusi viharrá szelídült hurrikán tépázza az ország nyugati partvidékét.

Több nyugati parti mexikói államban áradást és földcsuszamlásokat okozott 2021. augusztus 29-én, vasárnap az egyes erősségű Nora hurrikán, majd a Kaliforniai-öböl felé véve útját trópusi viharrá szelídült – adta hírül az MTI.

Michoacán és Colima államokban rengeteg eső esett, Guerrero államban több halászt is eltűntként tartanak nyilván.

A mexikói Tecolutla tengerpartja közelében a Grace hurrikán miatt összedőlt ház 2021. augusztus 21-én. Akkor az ország keleti, most pedig a nyugati partvidékét tépázta hurrikán Fotó: MTI/AP/Felix Marquez

A Jalisco állambeli Puerto Vallartában szombat éjjel összedőlt egy szálloda, egy tizenéves spanyol turista lelte halálát a romok között. A városban eltűnt egy nő is, magával sodorta az ár.

Mintegy ötszáz épület rongálódott meg a Nora miatt az ország több pontján.

Az amerikai hurrikánközpont (NHC) előrejelzése szerint a vihar Mexikó csendes-óceáni partja mentén vonul északnyugat felé, helyenként akár 300 milliméteres esőt okozva, majd Arizona felől fogja megközelíteni az Egyesült Államokat.

Neked ajánljuk
Kenya a tartós aszály miatt hirdetett nemzeti katasztrófahelyzetet Lecsapott a világűrből is tekintélyt parancsoló hurrikán Több mint egy fokkal melegebb volt az idei nyár hazánkban az átlagosnál Fizessenek többet a városi terepjárósok, mondja egy német polgármester Új akciótervvel küzd a műanyagszennyezés ellen Kína
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam