2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áradások és földcsuszamlások Mexikóban

Alig két héttel ezelőtt a Grace nevű hurrikán okozott özönvízszerű esőzést és viharos szelet, valamint követelte 8 ember életét, amint átvonult Mexikó keleti partvidéke felett, most pedig a Nora névre keresztelt, mára trópusi viharrá szelídült hurrikán tépázza az ország nyugati partvidékét.

Több nyugati parti mexikói államban áradást és földcsuszamlásokat okozott 2021. augusztus 29-én, vasárnap az egyes erősségű Nora hurrikán, majd a Kaliforniai-öböl felé véve útját trópusi viharrá szelídült – adta hírül az MTI.

Michoacán és Colima államokban rengeteg eső esett, Guerrero államban több halászt is eltűntként tartanak nyilván.

A mexikói Tecolutla tengerpartja közelében a Grace hurrikán miatt összedőlt ház 2021. augusztus 21-én. Akkor az ország keleti, most pedig a nyugati partvidékét tépázta hurrikán Fotó: MTI/AP/Felix Marquez

A Jalisco állambeli Puerto Vallartában szombat éjjel összedőlt egy szálloda, egy tizenéves spanyol turista lelte halálát a romok között. A városban eltűnt egy nő is, magával sodorta az ár.

Mintegy ötszáz épület rongálódott meg a Nora miatt az ország több pontján.

Az amerikai hurrikánközpont (NHC) előrejelzése szerint a vihar Mexikó csendes-óceáni partja mentén vonul északnyugat felé, helyenként akár 300 milliméteres esőt okozva, majd Arizona felől fogja megközelíteni az Egyesült Államokat.

Neked ajánljuk
Szokatlanul heves havazás miatt adtak ki figyelmeztetést Tokió teljes területére Fülöp-szigetek: katasztrófaövezetté nyilvánították az ország egyes részeit Mi sülhet ki abból, ha összefog egy kolostornyi apáca és egy mexikói kutatóintézet az európai állatkertekkel? Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam