2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Civaqua program: több mint 16 milliárd forintból valósul meg a kiemelkedő természetvédelmi projekt

A Civaqua program Debrecen környezeti állapotának javítását biztosítja, elsősorban a kiszáradó Nagyerdő és az erdőspusztai tavak vízpótlását, valamint a Hajdúsági-löszhát öntözésfejlesztését. A projekt megvalósítására több mint tizenhat milliárd forint áll rendelkezésre.

„A városunk legfontosabb környezetvédelmi célú vízellátási projektjének első ütemében zajló munkák során nyomóvezetékek, vízellátó útvonalak kiépítésére kerül sor, miközben a Tócó-ér forrásvidékének fejlesztése és a Józsa melletti mederrehabilitáció is megtörténik”

idézi a sokszinuvidek.24.hu Papp Lászlónak, Debrecen polgármesterének Facebook-posztját. A polgármester közösségi oldalán megjelent bejegyzésből az is kiderül, hogy sikeresen zárult a Civaqua program első ütemére kiírt közbeszerzési eljárás, így 2021 őszén elkezdődhetnek a munkálatok.

A Fancsika II. víztározó kiszáradt medre 2015. június 17-én Debrecen közelében Fotó: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt

A program három ütemből áll:

  • elsőként a Tisza vize a Keleti-főcsatornán keresztül jut el a városba,
    a Tócó-patakba;
  • a második ütemben innen fedezik a Nagyerdő vízpótlását;
  • a harmadik lépcsőben a víz további útja a Kondorosi-éren keresztül a Fancsikai-tavakba, a Mézeshegyi- és Vekeri-tóba vezet majd.

A Civaqua program mindezek mellett a természeti értékek hatékony megőrzésével összhangban lehetővé teszi a térség ökoturisztikai, rekreációs és sportéletének fejlődését

– írja a sokszinuvidek.24.hu a Civaqua program honlapja alapján.

Neked ajánljuk
Így fogadja be a táj az autógyárat Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval) Innovatív fogkefével bővítheti termékkínálatát a Rossmann A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Megtisztítják a Tétényi-fennsíkot az építési és egyéb hulladékoktól
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam