2022. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Leállíthatja a kormány a kisoroszi Szigetcsúcsra tervezett beruházást?

Vitályos Eszter, az EMMI európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára azt javasolja a kormánynak, hogy ne kezdődjön meg a kisoroszi Szigetcsúcson az a beruházás, amely ellen több ezren tiltakoztak. Az államtitkár a Facebook-oldalán adott hírt a fordulatról a telex.hu hírportál szerint.

„Az elmúlt hetekben a közbeszédet meghatározta a kisoroszi Szigetcsúcs fejlesztése körül kialakult vita. Fejlesztéspolitikai államtitkárként tudom, hogy a fejlesztések csakis a lakosság messzemenő belátásával és jóérzésével, támogatásával tudnak zökkenőmentesen végigfutni. A rendezett körülmények kialakítása mindannyiunk érdeke, ahogyan az is, hogy a végeredmény mindnyájunk megelégedésére szolgáljon! Éppen ezért azt a javaslatot tettem a kormánynak, hogy ne kezdődjön meg a beruházás” – idézi a telex.hu cikke Vitályos Eszter bejegyzését.

A kisoroszi Szigetcsúcsra sokáig a nagyrészt érintetlen természeti környezet vonzotta az embereket, majd később a környék kiépítetlenségével is összefüggő romantikus hangulata csábította a Duna szerelmeseit.

Kilátás a kisoroszi Szigetcsúcsról 2016. szeptember 23-án Fotó: MTI Fotó/Marjai János

Az önkormányzat éppen a „túlturizmusra” hivatkozva akarja fejleszteni a területet. Az elfogadott tervek szerint a Szigetcsúcsra vezető utat lebetonozzák, a volt focipályán kibővített parkolót hoznak létre, és összesen 14 mobil konténert, 44 WC-t és harminc zuhanyállást alakítanak ki – részletezi a telex.hu.

A Duna–Ipoly Nemzeti Park megfogalmazta aggodalmait, az illetékes Pest Megyei Kormányhivatal azonban lényegében elfogadta az önkormányzat által megrendelt környezeti hatásbecslésben foglaltakat, és indulhatott volna a beruházás. Most azonban fordulat állhat be az ügyben.

Neked ajánljuk
Zalaegerszeg új uszodájának építésekor kiemelt szempont volt az energiahatékonyság A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában A siker titka vidéken, 18. rész – Dunaszigeti zöldségközösség (videó) Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam