2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Most már tökéletes az ivóvíz a határ menti községben

Győri Zoltán, a Békés megyei Körösnagyharsány polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy lezárult az ivóvízminőség-javító program, amely csaknem félmilliárd forintba került, és amelyre az ivóvíz előírtnál magasabb arzén-, vas- és mangántartalma miatt volt szükség. Az új rendszer sikeresen vizsgázott.

A fejlesztést 485 millió forintból valósították meg, a költségek 87 százalékát uniós pályázatból finanszírozták, a fennmaradó összeget kormányzati támogatásból pótolták – részletezte a polgármester.

Az ivóvíz minőségének javítása érdekében a községben az új vízkezelő telepen 126 méter mély kutat létesítettek, és új vízkezelő technológiát vezettek be. Felújították a régi víztornyot, és több helyen rekonstruálták a már meglévő hálózatot is. A helyi vízmű a fejlesztésnek köszönhetően új villamos berendezésekkel és az új irányítástechnikai rendszer segítségével automatikusan üzemel.

Víztorony Körösnagyharsányban Fotó: Körösnagyharsány község honlapja

Az új rendszerhez a község összes lakosa csatlakozott, ez 546 főt jelent. Az egy hónapos próbaüzem sikeres volt, az üzemeltetést pedig átvette az Alföldvíz Zrt. – értékelte a projektet Győri Zoltán. 

A fejlesztésről a község honlapján, ide kattintva találhatók információk.

Neked ajánljuk
Kerékpáros fejlesztés Borsodban Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma Húsz helyszínnel nőtt a bioszféra-rezervátumok hálózata Idén is ellepik a darvak a Hortobágyot
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam