2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az elmúlt évtizedben töretlenül nőtt a magyarországi fürdők forgalma

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján készített, az MTI és az MTVA Sajtóarchívum által nyilvánosságra bocsátott diagramon a magyarországi fürdőhelyek forgalmának alakulását követhetjük nyomon az elmúlt évtizedben, azaz 2010 és 2020 között. A koronavírus-járvány törte meg a folyamatos növekedést.

A területdiagramon évről évre leolvasható a fürdőhelyek személyforgalma ezer főben feltüntetve. Jól látható, hogy az évtized folyamán stabilan növekedett a szabadidejüket a hazai fürdőkben, fürdőhelyeken töltő magyarok száma. A 2020-as év hozott ebben fordulatot, a koronavírus-járvány miatt ugyanis sokáig fürdőink sem voltak látogathatók.

Magyarországi fürdők forgalma 2010 és 2020 között Forrás: KSH/MTVA Sajtóarchívum/MTI

Magyarországon 175 településen 224 fürdő működik, ezek között 103 minősített gyógyfürdő van. Fürdőink 18 ezer dolgozót foglalkoztatnak. A fürdők turisztikai súlyát jelzi, hogy a tíz leglátogatottabb magyarországi turisztikai célpontból kilenc fürdőszolgáltatást nyújtó település, azaz fürdőváros – állapította meg az MTI közleménye a magyarországi fürdőhelyzetet értékelve.

A koronavírus-járvány miatt zárva tartó Hungarospa fürdőkomplexum Aquapark csúszdái Hajdúszoboszlón 2020 áprilisában Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A számvetés apropója, hogy most lett új elnöke a Magyar Fürdőszövetségnek. A tagság a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezetőjének, Kántás Zoltánnak szavazott bizalmat a szeptember 21–22-én, Harkányban tartott közgyűlésen. Kántás megbízatása jövő év májusáig szól, amikor teljes körű tisztújításra kerül majd sor a szervezetnél.

Neked ajánljuk
A harkányi önkormányzat felkészül a csapadékvíz elvezetésére Az építőipar fellendülése nyomán nőtt újra a hulladék mennyisége Magyarországon Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam