2022. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét heves monszuneső árasztotta el a pakisztáni fővárost

A legrégebbi angol nyelvű pakisztáni lap, a Dawn online kiadása számolt be róla több cikkben, hogy szeptember 23-ára, csütörtökre megint heves monszuneső bénította meg Karacsit. Az utóbbi napok esőzései a tavaly augusztusi, halálos áldozatokkal járó monszunesőt idézik, amely napokra vízbe fojtotta a fővárost.

Csütörtökön mindössze néhány óra alatt árasztotta el a víz a főútvonalakat, autók merültek el, a helyiek motorkerékpárjaikkal vagy holmijukat szorongatva gázoltak az áradásban.

A dawn.com cikke rengeteg drámai fotóval tudósít a pakisztáni fővárosban uralkodó állapotokról, amelyek ide kattintva nézhetők meg.

Az MTI segítségével mi a szeptember 21-i lahori áradásról és a szeptember 23-i karacsi esőzések kezdetéről is mutatunk képeket.

Gyerekek a derékig érő vízben a pakisztáni Lahorban szeptember 21-én Fotó: MTI/EPA/Rahat Dar
Motoros gázol az elárasztott utcán a pakisztáni Lahorban szeptember 21-én Fotó: MTI/EPA/Rahat Dar
Emberek riksában, miközben szakad az eső a pakisztáni fővárosban szeptember 23-án Fotó: MTI/EPA/Rehan Hán
Járművek a szakadó esőben Karacsiban szeptember 23-án Fotó: MTI/EPA/Rehan Hán

Az esős évszak általában június és szeptember között okoz áradásokat a közép-ázsiai országban. A csapadék mennyisége és az aszályok és áradások mintázata nem kiszámítható ezen a vidéken.

Neked ajánljuk
Nem jön országos, áztató májusi eső Gyilkos az idei esőszezon Kolumbiában Wellingtont és Aucklandet is veszélyezteti az emelkedő tengerszint Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét
Tovább a forrásra: dawn.com
Vissza
Hírfolyam