2021. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mostantól szűrőrendszer tisztítja meg a Dunába folyó csapadékvizet

A Margit híd és a Parlament közötti szakaszon eddig nem volt csapadékvíz-elvezető csatorna, a csapadék által lemosott különböző szennyeződések az útburkolatról egyenesen a Dunába kerültek. Ezentúl egy hordalékfogóval és olajszűrővel ellátott berendezés biztosítja, hogy a felszíni vizek megtisztítva kerüljenek a folyóba.

A csapadék a felszínről víznyelő aknákon át folyik majd le az úttest alatti, mintegy 600 méter hosszan húzódó csatornába – írja a BKK közleménye a fejlesztésről.

Az új szűrőrendszer segítségével megtisztul a szennyezett csapadékvíz, mielőtt a csatorna egyetlen kivezetésén át a Dunába ömlene.

A szűrőberendezés kapacitása akár 150 liter is lehet egyetlen másodperc alatt.

Hordalékfogóval és olajszűrővel ellátott berendezést telepítenek az alsó rakparton a Margit híd és a Parlament közötti szakaszon – A fejlesztés környezetvédelmi szempontból nélkülözhetetlen Fotó: BKK

A rakpartok megújítása a pesti alsó rakpart Kossuth Lajos tér és Margit híd közötti részén kezdődött el júniusban.

Az Id. Antall József rakpart Parlament és Margit híd közötti szakaszának átépítése után végig lehet majd sétálni a Duna partján, megszűnnek a kihasználatlan burkolt felületek, és zöldebbé válik a partszakasz, 35 talajkapcsolatos fát is ültetnek 

– emlékeztet rá a közlemény.

Neked ajánljuk
Özönvízszerű esőzések Ljubljanában Aszály a vízgyűjtőn: meg kellett kezdeni a Ráckevei-(Soroksári-)Duna-ág vízpótlását Trópusi ciklon dúlt Iránban és Ománban A tájpolitikák fontosságára hívja fel a figyelmet a táj nemzetközi napja Mennyi víz van a Földön? (videó)
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam