2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mit művel vajon a vízzel a vízmű? – Nyílt napok a DRV-nél

Azt mindannyian tudjuk, hogyan csinálunk az ivóvízből szennyvizet. Na de hogyan történik ez fordítva? Az ivóvíz tisztításának folyamatát, az ehhez kapcsolódó laborvizsgálatokat, valamint a szennyvízkezelés fázisait is megismerhetik, akik ellátogatnak a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. nyílt napjainak valamelyikére.

A programsorozat hivatalosan szeptember 29-én Lengyeltótiban indult, és október 29-ig 16 helyszínén, 3 vízműben, 8 szennyvíztisztító telepen és 5 laboratóriumban várják az érdeklődőket a vízügyi szakemberek.

„Szeretnénk, ha a működési területünkön élő emberek számára nem lenne „misztérium”, hogyan vizsgáljuk és szűrjük a csapvizet, vagy hogyan lesz a szennyvízből az élővizeinkbe visszajuttatható tiszta víz. Munkatársaink 16 helyszínen izgalmas előadásokkal és bemutatókkal várják az érdeklődőket – akár iskolai osztályokat, nyugdíjasklubok tagjait vagy más közösségeket”

– mondta el a programsorozatról Lakatos Edina, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. sajtószóvivője.

A nyílt napok programjain részt vevők megtudhatják például:

  • Hányféle vízbázisból, milyen eljárásokkal termelik ki az ivóvizet?
  • Mitől válhat fehérré a csapvíz közvetlenül a kiengedése után?
  • Mit vizsgálnak a laboratóriumokban a vízügyi szakemberek?
A révfülöpi szennyvíztisztító telep Fotó: DRV Zrt.

A laboratóriumi helyszíneken az érdeklődő gyerekek és felnőttek kicsit maguk is „kutatókká” válhatnak.

A szennyvíztelepeken dolgozó szakemberek pedig a szennyvízvezetékben vagy a szennyvíztelep gépi rácsán fennakadó „furcsaságokról” is mesélnek – hiszen egyáltalán nem mindegy, mit dobunk vagy ejtünk a csatornába.

Bár a megszerzett tudás is ajándék, de a nyílt napokra ellátogatók értékes meglepetésekkel és tájékoztató kiadványokkal is gazdagodnak majd.

A részletes program és a programokra történő regisztráció módja ide kattintva megtalálható a DRV Zrt. honlapján.

Részvételi feltételek:

  • A jelentkezéseket írásban, a kommunikacio@drv.hu e-mail-címen várják.
  • A részvétel minden esetben a DRV Zrt.-től kapott visszaigazoló e-mail birtokában lehetséges, melyet a társaság a szabad férőhelyek függvényében küld meg.
  • Jelentkezési határidő mindig az adott időpont előtt 5 nappal.
Neked ajánljuk
A katasztrófavédelem és a Samsung SDI is vizsgálódik a gödi kutak ügyében Az Ifjúság Európai Évéhez csatlakozva a fiatalokat szólítja meg a Közösségek Hete Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Nagyra törők a tengeri szélenergiával kapcsolatos tervek Európában
Tovább a forrásra: drv.hu
Vissza
Hírfolyam