2021. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Száraz lábbal a Velencei-tó medrében

A klímaváltozással járó folyamatok, a környezetpusztító emberi tevékenységek és a rossz vezetői döntések is hozzájárultak ahhoz, hogy ma a Velencei-tó vízszintje kritikusan alacsony legyen. Az idokep.hu meteorológiai szakportál csapata ellátogatott a kiszáradó tómederhez.

A Velencei-tó vízszintje változatlanul rendkívül alacsony, az utóbbi hetekben Agárdnál 69–74 centiméter között alakult a vízállás – írják a meteorológusok a helyszíni videóikat és fotóikat felvezető rövid szövegben. 

Az Időkép csapatának élő bejelentkezése a Velencei-tó kiszáradt medréből Forrás: Időkép/YouTube.com

A videóban látható, ahogy a Velencei Korzónál száraz lábbal sétálnak a mederben. A felvétel hangja az erős szél miatt sajnos zajosra sikerült, de a képsorok és az ide kattintva megnézegethető fotók magukért beszélnek.

A Velencei-tó vízszintjének változása ide kattintva nyomon követhető.

2017-es felvétel a Velencei-tóról Sukorónál Fotó: MTI Fotó/Bodnár Boglárka

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai folyamatosan dolgoznak rajta, hogy megtalálják a legjobb megoldást a tó állapotára, a Pátkai-tározóból történő vízpótlás lehetőségét is vizsgálják.

Neked ajánljuk
Egyelőre nem pótolható a pátkai víztározóból a Velencei-tó vize Kísérleti vízpótlás: vasárnaptól öt napig a Pátkai-tározóból engednek vizet a Velencei-tóba Villámárvíz Bajánsenyén Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: idokep.hu
Vissza
Hírfolyam