2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mindulle lecsapott Japánra, áradások, sárcsuszamlások jöhetnek

A 35 kilométer per órás sebességgel északkelet felé tartó, Mindulle névre keresztelt tájfun óránként 162 kilométeres sebességű széllel érkezett meg a japán főváros déli partjaitól nem messze fekvő Izu-szigetekhez – tájékoztatta a nyilvánosságot október első napján a japán meteorológiai szolgálat.

A Tokiótól keletre, a Tokiói-öböl partján fekvő Csiba prefektúrában és néhány más prefektúrában ideiglenesen fel kellett függeszteni október 1-jén, pénteken a helyi vasúti közlekedést.

Több, a tokiói Haneda repülőtér és a külső szigetek között közlekedő repülő- és kompjáratot is töröltek.

A Mindulle névre keresztelt tájfun hatalmas hullámokat ver a Csiba prefektúrában fekvő Kamogavánál Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon

Kató Kacunobu, a japán kormány főtitkára szintén pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy bár megszólalása pillanatáig sem károkról, sem személyi sérülésről nem érkezett jelentés, azért az Izu-szigetek lakói maradjanak az épületekben, és ne menjenek az ablakok közelébe, amíg a tájfun tovább nem halad.

Szombat reggelre közel 200 milliméter esőt jósolnak az Izu-szigeteken, Tokió környékén is 150 milliméter csapadék hullhat. Áradások és sárcsuszamlások veszélyére adtak ki figyelmeztetést az érintett térségben.

Neked ajánljuk
Gyilkos az idei esőszezon Kolumbiában Végre csobbanhatunk a Balatonban vagy a Velencei-tóban? Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam