2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villámárvíz Bajánsenyén

A Szlovéniában több helyütt károkat, Ljubljanában áradást okozó hidegfront szeptember 29-én, szerda este zivatarokkal érkezett Magyarországra. A szlovén határ mellett, Vas megyében fekvő Bajánsenyén szupercella alakult ki. Az Időkép olvasója videót is készített az lezúduló esőről és az áradásról.

A településen rövid idő alatt 135 milliméter eső esett, ami a szeptemberi átlag háromszorosa. A hirtelen lezúduló csapadék villámárvizet okozott, a víz utcákat, kerteket árasztott el – írta meg a telex.hu az idokep.hu meteorológiai portál híradása alapján.

Az Időkép olvasói videót és fotókat is küldtek az időjárási eseményről.

Villámárvíz Bajánsenyén 2021. szeptember 29-én Forrás: Időkép/YouTube.com/Czigány Zsolt felvétele

Az MTI jelentése szerint egy idős embernek a befolyó víz miatt el kellett hagynia az otthonát, egy gazdaságból pedig 80 szarvasmarhát kellett kimenekíteni – fűzte hozzá a telex.hu hírportál.

A Református Egyházközség 1817-ben klasszicista stílusban épült és 2006-ban felújított temploma Bajánsenyén Fotó: MTVA/Bizományosi/Nagy Zoltán

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Bajánsenyén kialakult katasztrófahelyzettel kapcsolatban arra hívta fel honlapján a lakosság figyelmét, hogy mindenki tartsa tisztán a portája előtti vízelvezető árkokat, valamint kövesse a meteorológiai előrejelzéseket, így megelőzhető, hogy életveszélyt vagy károkat okozzanak a hirtelen heves esőzések és a nyomukban járó villámáradások.

A felkészülésben, védekezésben segítséget nyújt a katasztrófavédelem ingyenesen letölthető alkalmazása, a VÉSZ.

Neked ajánljuk
Nem jön országos, áztató májusi eső Jégeső és heves szél tette igazán súlyossá a szerdai vihart Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Nagyra törők a tengeri szélenergiával kapcsolatos tervek Európában
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam