2021. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Trópusi ciklon dúlt Iránban és Ománban

Legalább tizenhárman veszítették életüket október 4-én hétfőig, miután a Sahín trópusi ciklon lecsapott Ománra és Iránra, és villámárvizek keletkeztek. Az Egyesült Arab Emirátusok egy részét is készenléti állapotba helyezték, mivel a vihar hétfőn délnyugat felé mozdult el a szárazföld felett.

A Sahín (Shaheen) október 3-án, vasárnap érte el az Ománi Szultanátus északi partvidékét, és heves esőzést, illetve 150 kilométer per órás széllökéseket okozott.

Az ománi hatóságok hétfőn hét ember halálhírét erősítették meg. További négy ember megfulladt vagy földcsuszamlás következtében vesztette életét még vasárnap a BBC News beszámolója szerint – írta a 24.hu.

Az Ománi Hírügynökség által közreadott kép a légierő tagjairól, amint a pusztítás nyomait nézik a Shaheen trópusi ciklon által okozott áradást követően az Omán északi részén fekvő Haburában 2021. október 4-én Fotó: MTI/AP/Ománi Hírügynökség

Az Ománi Állami Hírügynökség beszámolója szerint a fegyveres erők utakat állítottak helyre, hogy segítséget nyújthassanak az árvíz miatt csapdába került embereknek. A vihar következtében több mint ötezer embert helyeztek biztonságba mintegy 80 menedékházban.

Iránban az állami média két halász holttestének megtalálásáról adott hírt, további három halász eltűnt az ország délkeleti partjainál. Az iráni parlament elnöke korábban hat halottról beszélt.

Az Egyesült Arab Emirátusok készenléti állapotot hirdetett egyes területein.

Neked ajánljuk
Hatalmas olajszőnyeg alakult ki az óceánon Dél-Kalifornia partjainál Özönvízszerű esőzések Ljubljanában Kalifornia: aszály és erdőtüzek után áradások és sárcsuszamlások Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam