2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tragikus villámárvíz Kínában

Heves esőzések okozta árvizek miatt több mint egymillió ember kényszerült lakóhelye elhagyására Kínában. Az ország északi részén található Höpej tartományban legalább három ember életét vesztette egy, az időjárás miatt bekövetkező buszbalesetben.

Pekingtől mintegy 265 kilométerre délnyugatra, Sicsiacsuang városa mellett egy már majdnem teljesen a víz alá került busz tetején rekedtek segítségre váró emberek.

A tartományi hatóság jelentése alapján a buszon tartózkodó 51 ember közül eddig 37-et sikerült biztosan kimenteni. A CCTV állami műsorszolgáltató jelentése szerint viszont három ember meghalt, további 11 pedig még mindig nem került elő.

Fotó: Pixabay/trilemedia

A szomszédos Sanhszi tartományban több mint 120 000 embert evakuáltak, amikor több ezer ház omlott össze az árvíz miatt. A lehullott csapadékmennyiség a havi átlag közel hatszorosa volt Sanhsziban, és több mint 1,76 millió embert kényszerített otthona elhagyására a helyi média értesülései szerint.

Neked ajánljuk
Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval) Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem Működésképtelen lenne a Föld a gombák nélkül, rájuk is ügyelnünk kell A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Nagyra törők a tengeri szélenergiával kapcsolatos tervek Európában
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam