2021. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tömegek vízellátását veszélyezteti a Jemennél szivárgó olajszállító

Az előre jelzettnél sokkal súlyosabb hatásai lehetnek a Vörös-tenger jemeni partjainál 2017 óta veszteglő FSO Safer nevű tankerhajó szivárgásának.

A vízen veszteglő hajó teste rohad, miközben 1,1 millió hordónyi kőolaj van a tankeren – írta meg a The Guardian nyomán a 444.hu.

A legfrissebb becslések szerint a szivárgás 8 millió ember ivóvízellátását veszélyezteti, és a következő három hétben akár a Vörös-tenger jemeni partvidékének teljes halállományát is kipusztíthatja.

A környezeti katasztrófa nemcsak Jemenben hat majd: Szaúd-Arábiában, Dzsibutiban és Eritrea partjainál is okoz majd gondokat.

Jemen ENSZ által elismert kormánya, az országban harcoló húszi lázadók és az ENSZ jelenleg is egyeztet arról, hogyan lehetne biztonságba helyezni a hajó fedélzetén meglévő olajat a még nagyobb katasztrófa elkerülése érdekében.

Forrás: NBC News/youtube.com
Neked ajánljuk
Gyilkos extrém időjárás Kanadában Made in India – Avagy hogyan szennyezik a ruháink a vizeiket? Medermonitort fejlesztettek Veszprémben Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam