2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Véget ért a szezon, rekordot döntött a balatoni hajózás

Október 24-én véget ért a 175. személyhajózási szezon a Balatonon. A menetrendi hajók forgalma 21 százalékkal nőtt az előző évhez képest, a kompok utasforgalma történelmi csúcsot döntött. A menetrendi szezon zárásáig 1,967 millióan utaztak a személyhajókon és kompokon. A kompok nem állnak le, egész évben közlekednek.

A 2021-es hajózási szezonban a menetrendi hajókon legtöbben a Fonyód–Badacsony (180 ezer utas) és a Siófok–Balatonfüred–Tihany (172 ezer utas) útvonalakon utaztak, de sokan választották a Balatonboglár és Révfülöp (35 ezer utas), illetve a Balatonföldvár és Tihany közötti (26 ezer utas) járatokat is – közölte a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) október 27-én, szerdán az MTI-vel. A séta- és nosztalgiahajókon 126 ezren utaztak, 35 százalékkal többen, mint tavaly.

A Szántód és Tihany között közlekedő komp forgalma már október közepén meghaladta 2019-es rekordévét, még szeptemberben és októberben is 20 százalékkal többen kompoztak, mint 2019-ben, a teljes utasszám 15 százalékkal nőtt.

Szeptember 18-án, a jubileumi ünnepségsorozat zárásaként tartották meg Balatonfüreden a balatoni személyszállító hajók díszszemléjét  Fotó: MTI/Varga György

A Bahart a jubileumi hajózási szezont rendezvényekkel, flottamodernizációval és stratégiai fejlesztések elindításával ünnepelte. Az utasokat megújult honlappal, új útvonalakkal, sűrített hajójáratokkal, bővített programhajó-kínálattal és változatlan árakkal lepte meg a cég.

Bár a szezon már véget ért, de az év még tart: október 30-án halloweenhajókat indít a társaság Balatonfüredről és Siófokról.

A közlemény arra is kitért, hogy a fejlesztések jövőre folytatódnak, például elindul az online jegyvásárlás, felfrissül a cég arculata, és 4 új hajó is érkezik a tóra.

Neked ajánljuk
Jó hírek a természetes vizek szerelmeseinek A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam