2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Figyelem, véget ért a viharjelzési szezon

November 1-jétől öt hónapon át ismét szünetel a tavi viharjelzés hazánkban – adta hírül az idokep.hu meteorológiai szakportál. A viharjelzéseket a szezon ideje alatt az Országos Meteorológiai Szolgálat adja ki a Siófoki Viharjelző Obszervatórium szakmai felügyelete mellett.

A fényjelzések nemcsak a Balatonon, hanem a Velencei-tavon, a Fertőn és a Tisza-tavon is működtek a viharjelzési szezon ideje alatt. A szezon október 31-ig tartott, így november 1-jétől már nem üzemel a legnagyobb tavainknál a viharjelző rendszer – hívta fel rá a figyelmet az idokep.hu.

A következő szezon 2022. április 1-jén indul.

Vihar érkezik a Balaton északi partjához, a fotó Balatonfenyves irányából készült 2020. július 21-én Fotó: MTI/Varga György

A fényjelzések értelmezéséről és a tervezést segítő telefonos applikációról ebben a cikkünkben olvashat bővebben, tavasszal ugyanis az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Mukics Dániel segítette a nyilvánosságot eligazodni a témában.

Neked ajánljuk
Az idei viharjelzési szezon számokban Az idei viharjelzési szezon számokban Változott a balatoni komp menetrendje Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Tovább a forrásra: idokep.hu
Vissza
Hírfolyam