2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ítéletidő Srí Lankán és Dél-Indiában

Srí Lankán a november 11-én, csütörtökön közzétett adatok szerint 25 ember vesztette életét, fulladt vízbe vagy lett földcsuszamlás áldozata, az India déli részén fekvő Tamilnádu államban ugyaneddig 16-an haltak meg a térséget elérő heves esőzések miatt – közölte az MTI a helyi hatóságok híradásai alapján.

A dél-indiai állam fővárosában, Csennaiban több városrészt derékmagasságig öntött el az ár. Az iskolák bezártak, a vasúti közlekedést több vonalon felfüggesztették, a vizet szivattyúzással igyekeztek eltávolítani. Több ezer ember menekült el otthonából és húzódott magasabban fekvő területekre.

Kerékpárját tolja egy nő egy vízzel elárasztott úton a Srí Lanka-i Colombo egyik elővárosában 2021. november 10-én Fotó: MTI/EPA/Chamila Karunarathne

Az indiai és Srí Lanka-i meteorológiai szolgálatok akkori előrejelzései szerint a természeti katasztrófát követő napokban már csak enyhe eső volt várható a térségben, így a lakosság péntektől fellélegezhetett.

Neked ajánljuk
Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban Szinte teljesen eltűnt Törökország második legnagyobb tava A 2 fokos határ tartására még van remény Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam