2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyilkos viharok dúltak Törökországban

A hét első felében extrém erővel lecsapó viharok sújtották Törökország északnyugati részét, a török egészségügyi minisztérium közlése alapján öten meghaltak és 63-an megsérültek az ítéletidő következtében – adta hírül december 1-jén, szerdán az MTI.

A hétfőn és kedden Törökországban dúló viharokat helyenként az óránkénti 130 kilométeres sebességet is elérő széllökések kísérték. A szél fákat csavart ki és háztetőket tett tönkre az Isztambult is magában foglaló Marmara régióban. Több minaret és torony is összedőlt. November 30-án, kedden sok iskolát zárva tartottak a térségben.

A térséget sújtó vihar miatt elsüllyedt komp Isztambulban Fotó: MTI/EPA/Erdem Sahin

A közlekedést is súlyosan érintették a viharok. A helyiek a közösségi médiában tettek közzé felvételeket oldalukra borult teherautókról és kamionokról, de a hírügynökségi képek is drámaiak.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam