2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A kormány elfogadta a Nemzeti víziközmű-közszolgáltatási stratégiát

A Nemzeti víziközmű-közszolgáltatási stratégia a víziközmű-szolgáltatás ellátásbiztonságát és műszaki-technológiai állapotának fenntartását, valamint a hálózat karbantartását és szükséges rekonstrukcióját garantálja – idézte Steiner Attila szavait az MTI-hez eljuttatott közlemény.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára december 1-jén, szerdán jelentette be, hogy a kormány elfogadta a stratégiát.

„Meghatároztuk azokat az irányokat, amelyek mentén az ellátásbiztonságot szem előtt tartva biztosíthatjuk a víziközmű-szolgáltatás fenntartható működését, elősegítjük az ágazat megújulását és a költséghatékonyabb működését is” 

– fogalmazott az államtitkár az ITM közleménye szerint.

A pécsi szennyvíztelep egyik utóülepítő medencéje 2016-ban, a telep felújítása után Fotó: MTI Fotó/Sóki Tamás

Az intézkedések a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvényben meghatározott területeket érintik, így többek között az ivóvíz, a szennyvíz és szennyvíziszap kezelését, a tűzivíz biztosítását, valamint a víziközmű-létesítmények fenntarthatóbb és biztonságosabb üzemeltetését – sorolta a közlemény.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam