2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy tavainkról tartanak tudományos előadói napot az Akadémián

Magyarország nagy tavaival kapcsolatos aktuális kérdésekről szervez tudományos előadói napot a Magyar Tudományos Akadémia Nemzeti Víztudományi Program Irányító Testülete 2021. december 8-ára, szerdára. Az eseményt élőben közvetítik az MTA hivatalos YouTube-csatornáján.

Az előadói napon a Fertő, a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó állapotával és felelős megőrzésével kapcsolatos kérdések kerülnek a fókuszba. 

„Vajon megszűnik-e a Velencei-tó vízhiánya természetes vízháztartási változások eredményeként? Milyen hosszú távú hatása lehet a Tisza-tavat terhelő tisztított szennyvizeknek a Szolnok és térsége ivóvízbázisát adó Tisza higiénés állapotára? Miért tekinthetjük két különálló tónak a Fertő tó náddal borított, illetve nyílt vízi részét? Többek közt ezekre a kérdésekre kapunk választ a konferencián” 

– áll a rendezvény ajánlójában.

A Tisza-tó – más néven Kiskörei víztározó – őszi látképe Fotó: MTVA Fotó/Molnár-Bernáth László

A részletes program és az előadások rövid összefoglalói itt találhatók

A rendezvény 2021. december 8-án, szerdán délelőtt 10 órakor kezdődik az MTA Székház Dísztermében (Budapest, V. kerület, Széchenyi tér 9.).

A járványhelyzet miatt csak korlátozott számú közönséget tudnak a helyszínen fogadni előzetes regisztráció mellett, de az előadások az MTA hivatalos YouTube-csatornáján élőben követhetők lesznek, illetve később ugyanitt visszanézhető lesz az esemény.

Az program rövid leírása az MTA rendezvénynaptárában itt található.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: mta.hu
Vissza
Hírfolyam