2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még mindig a víz az úr Brit Columbiában

Kanada Brit Columbia nevű tartományában nyáron extrém hőhullámok szedték áldozataikat, az idei tél is rekordmeleggel, 22,5 Celsius-fokkal köszöntött be, miközben a települések még mindig a november közepi özönvízszerű esőzések következményeit nyögik, amelyek miatt 14 napig tartó rendkívüli állapotot is elrendeltek.

Az esőzés áradásokat és földcsuszamlásokat okozott, és november 17-én rendelt el John Horgan tartományi kormányfő rendkívüli állapotot a tartományban.

Akkor a kormányfő arra is figyelmeztetett, hogy a hasonló természeti szélsőségek egyre gyakoribbak lesznek az ember okozta klímaváltozás miatt.

A korábbi heves esőzések miatt árvízzel elöntött utcák a kanadai Brit Columbia tartományban fekvő Mission település közelében 2021. december 5-én Fotó: MTI/AP/The Canadian Press/Darryl Dyck
Vízibiciklik parkolnak egy faház előtt Mission közelében, Kanadában Fotó: MTI/AP/The Canadian Press/Darryl Dyck
Komplett vidékeket öntött el az ár a heves esőzések következtében a szélsőséges időjárástól sújtott tartományban Fotó: MTI/AP/The Canadian Press/Darryl Dyck
Emberek az árvízzel elöntött vidéken, Mission település közelében Fotó: MTI/AP/The Canadian Press/Darryl Dyck

A fenti, december 5-én, vasárnap készített, és a The Canadian Press által december 6-án közre bocsátott friss fotókon látható, milyen a helyzet a korábbi heves esőzések miatt árvízzel elöntött Brit Columbiában, Mission település közelében.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam