2022. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyarország és Románia együttműködik közös vizeink védelmében

Számos folyó keresztezi a román–magyar határt, ezért fontos az együttműködés a szennyezések elhárítása és a környezetkárosítás megakadályozása érdekében – hangsúlyozta Szijjártó Péter arról szóló bejelentésében, hogy Magyarország és Románia felújítja a Környezetvédelmi Vegyes Bizottság működését.

A külgazdasági és külügyminiszter az MTI közleménye szerint a Facebook-oldalán adta hírül, hogy december 2-án, csütörtökön este Ferihegyen, a Liszt Ferenc Repülőtéren folytatott megbeszélést Tánczos Barnával, Románia környezetvédelmi, vízügyi és erdőgazdálkodási miniszterével. Itt állapodtak meg a Román–Magyar Környezetvédelmi Vegyes Bizottság működésének felújításáról.

A bizottság újbóli összehívása a határvizek védelme, valamint a víz- és erdőgazdálkodás témái kapcsán már Nagy István agrárminiszter és Tánczos Barna június eleji, budapesti találkozóján is kilátásba került.

Egy bezárt máramarosi bányából kiömlött, tisztítatlan bányavíz okozta a Szamos fémszennyezését 2021 februárjában Fotó: MTI/Balázs Attila

Szijjártó Péter az együttműködés tartalmáról bejegyzésében így fogalmazott:

„...a határon átterjedő vízszennyezésekről forró dróton értesítjük egymást, és közös programot indítunk a Tisza vízrendszerét érintő műanyagszennyezés megszüntetése érdekében”.

Neked ajánljuk
Ezek voltak a legszárazabb évek Magyarországon MaVíz: a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer hazánkban a csapvíz Több mint 70 ezren vettek részt a környezetvédelmi konzultációban Először a város határait vésték kőbe, most pedig betiltották a benzinkútnyitást Különleges medúzák lepték el az ausztrál partokat
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam