2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Főszerepben a folyó: a Szajnán tartják majd a párizsi olimpia nyitóünnepségét

December közepén érkezett a különleges bejelentés, hogy a 2024-es párizsi nyári olimpia nyitóünnepségét a megszokottól eltérően nem egy stadionban, hanem a Szajna folyón tartják majd. Olimpikonok ezrei fognak hajókon cirkálni a párizsi naplementében, háttérben az Eiffel-toronnyal – ígérték a szervezők.

A 160 hajóból álló konvoj a Pont d'Austerlitznél kezdi a hat kilométeres utat, amely a Pont d'Ienánál zárul. A tervek szerint a felvonulás útvonala elhalad a Notre Dame katedrálisnál, az Orsay és a Louvre Múzeumnál, az Eiffel-toronynál, a III. Sándor-hídnál, valamint Párizs legrégebbi hídjánál, a Pont Neufnél is – írta a bejelentésről beszámoló MTI.

Több mint félmillió érdeklődőt várnak a folyó két partjára, akik ingyen tekinthetik meg a parádét.

Tony Estanguet, a 2024-es párizsi olimpia szervezőbizottságának elnöke sajtótájékoztatón ismertette a nyitóünnepség részleteit a francia fővárosban 2021. december 13-án. A megnyitó 2024. július 26-án lesz Fotó: MTI/AP/Thibault Camus

„Az elmúlt 12 hónapban ezen dolgoztunk a NOB-bal és a hatóságokkal. Lenyűgöző lesz” – mondta Tony Estanguet, a szervezőbizottság vezetője.

„Ez lesz az első alkalom, hogy az emberek szabadon megtekinthetik a nyitóünnepséget, amely igen népszerűnek ígérkezik” 

– tette hozzá a szlalom kenuban háromszoros olimpiai bajnok sportvezető.

A párizsi olimpia megnyitója 2024. július 26-án lesz.

Neked ajánljuk
Egy kisebb erdőből épül újjá a Notre-Dame Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában Nagykorú lett a román roncsautóprogram A nagyvállalatok és pénzintézetek átalakulása nélkül nem teljesülhetnek az erdőirtás megállítására tett ígéretek
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam