2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatalmas árvíz pusztít Malajziában

A 2021. december 17-én kezdődött heves esőzések miatt a folyók kiléptek medrükből, elárasztották a főutakat, sok városi terület került víz alá. Több ezer autós ragadt az iszapban, több mint 30 ezer embert kellett kitelepíteni, Kuala Lumpur és Balakong lakói ingóságaikat mentették az iszapos vízből.

Az elmúlt évek legsúlyosabb áradásával küzd Malajzia – adta hírül december 19-én, vasárnap az Euronews magyar nyelvű kiadása.

Hatalmas árvíz Malajziában Forrás: euronews (magyarul)/YouTube.com

A maláj miniszterelnök gyors segítséget ígért az árvízkárosultaknak, és mintegy 17,9 millió font kezdeti finanszírozást a megrongálódott házak és az infrastruktúra helyreállítására.

Helyi lakosok gázolnak a derékig érő vízben a Kuala Lumpur közelében fekvő Shah Alamban 2021. december 20-án Fotó: MTI/AP/Vincent Thian

A heves esőzések három napig tartottak. 

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: hu.euronews.com
Vissza
Hírfolyam