2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hétfőn már 200 fölött volt a Fülöp-szigeteki tájfun áldozatainak száma

Hétfő reggelre 200 fölé emelkedett a Rai tájfun halálos áldozatainak száma a Fülöp-szigeteken, több száz sérültje van a természeti katasztrófának, és több tucat embert tartanak eltűntként nyilván. A hétfői híradások szerint sok települést még meg sem tudtak közelíteni a segélycsapatok, így a számok szinte biztosan nőni fognak.

A Rai a tizenötödik trópusi vihar volt idén a Fülöp-szigeteken. Ahogyan korábban mi is beszámoltunk róla: szupertájfunként tartották nyilván, az ereje megfelelt a legmagasabb kategóriájú hurrikánénak az ötfokozatú Saffir–Simpson-skálán. Széllökéseinek erőssége elérte a 270 kilométert óránként.

A hatóságok szerint a vihar 780 ezer embert érintett, közülük több mint 400 ezret kellett elmenekíteni lakóhelyéről – írta a 444.hu az MTI információi alapján.

Romok a Fülöp-szigetek középső részén fekvő Cebuban, miután végigsöpört a térségen a Rai tájfun Fotó: MTI/AP/Jay Labra

A Rai az előrejelzésekhez képest egy nappal korábban, már pénteken elhagyta a Fülöp-szigeteket, hogy útra keljen a Dél-kínai-tengeren, de még mindig vannak olyan települések az országban, amelyeket meg sem tudtak közelíteni a mentőalakulatok. Az áldozatok száma így jóval több lehet a hétfőn közölteknél.

A Fülöp-szigeteken idén a Rai volt a legpusztítóbb tájfun, összességében pedig a Haiyan 2013 novemberében.

A Haiyan mintegy 6300 ember életét követelte, és több mint 4 millióan kényszerültek elhagyni otthonukat. A Fülöp-szigetek különösen kitett a klímaváltozás hatásainak és az extrém időjárási jelenségeknek.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam