2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pécs folyamatosan fejleszti a város és környéke víziközmű-rendszerét

Rekordmennyiségű tervezett felújítást végzett el a Pécs és környéke vízszolgáltatási feladatait ellátó önkormányzati cég, a Tettye Forrásház Zrt.: több mint tizenötezer méteren korszerű vezetékekre cserélték a szolgáltatás biztonságát veszélyeztető régieket, és tizenhétezer négyzetméteren burkolták újra az utakat.

A víziközmű-felújítások szinte minden pécsi városrészt érintettek, összértékük mintegy 2,126 milliárd forint volt – közölte a Tettye Forrásház Zrt. az MTI-vel.

A felhasználók számára kevésbé látványos munkák is folytak a kúthálózaton, szennyvízátemelőkön, városi gépházakban, továbbá még a mecseki erdőben is húztak be vezetéket a szakemberek.

A Gázi Kászim pasa dzsámija, hivatalosan Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom Pécsett Fotó: MTVA/Bizományosi/Faludi Imre

Pécs minden évben jelentős összeget fordít a víziközmű-rendszer tervszerű korszerűsítésre 

– hangsúlyozta az önkormányzati cég.

A munkálatok 2022. január 3-tól folytatódnak.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam